Nagyon szeretnék már valami finomat enni, csak nem tudom mit. Valaki mond olyan ételeket ami finom? (leves, második) esetleg még italt is lehet írni hozzá. Valami különlegeset. Valaki mond?
Krumpli leves,Frankfurti leves,fasírtgolyó leves mind isteni :D
Második: zöldborsós tokány,töltött csirke :D
igazi olasz nőtől a recept:
hozzavalok. olivaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, pár szem paradicsom(szedd le a héjját), zöld hegyes-erős paprika (ha öbbet teszel bele nyilván erősebb lesz a szószod), sok-sok. bazsalikom.esetleg oregano. tészta.
teflonos serpenyőben kis olivaolajon, kislángon megpirítod az apróra vágott v aprított fokhagymát. vigyazz odaeghet. ezután beleteszed a felkockázott paradicsomot meg a hegyges-erőst, addig sütögeted amig a paradicsom beszószosodik. nem sok idő. addig a tészta kifő. reszelt sajt esetleg parmesan.
olcsó, egyszerű. mennyei. olasz. próbáld ki! a kedvenc kajam!!
Köszi olasz nő, ezt én is kipróbálom :)
( sajtmártás amúgy is ritka, vagy kevés ( akkor is hulalaából) laktózérzékenység miatt...:/ )
gyümölcskrémleves tejszínhabbal
pirosra sütött fűszeres krumpli baconba tekerc barackkal töltött csirkemell sajtmártásban
házi túrós-epres gombó tejfölös vaniliáscukros öntettel darált dió bundában
Aranyló, nagyi-féle újházi tyúkhúsleves
Galamb-pörkölt nokedlivel fokhagymás-tejfölös ubi-salival
Csirkemájjal töltött rántott szelet
Megkóstolnám az a Rákóczi-túróst, amit valaki az elmúlt napokban keresett
Egy nagy kosár vegyes gyümölcs
Ami a hétvégén volt, imádom: bakonyi betyáros sertésszelet (gombaszószban) mellette nokedli, plusz kovászos uborka.
Tegnap stefániavagdalt, rizibizi, házi vegyes vágott friss saláta.
gyümölcstortát sütöttem, és még fagyit is ettünk a hűtőből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!