Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tárkonyos ragu leves tejszín...

Tárkonyos ragu leves tejszín helyett tejföllel? Finom lesz így is?

Figyelt kérdés

Oda raktam az ebédet, de most látom nincs is itthon tejszínem.

Ha tejfölt teszek bele, attól még finom lesz vajon?


2012. máj. 19. 10:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem finom lesz,csak más lesz az íze.Én tennék bele egy-két mokkás kanál cukrot akkor nem lesz savanykás.
2012. máj. 19. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Finom, de a tejszíntől lágyabb, selymesebb az íze.
2012. máj. 19. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát így jártunk. Lehet, hogy akkor citromot nem teszek bele, a tejföl amúgy is savanykásabb.
2012. máj. 19. 10:39
 4/12 anonim ***** válasza:
22%
nehogy megfogadd azt a tanácsot hogy tegyél bele egy két mokkás kanál cukrot! mert attol nem kevésbé savanyú hanem undorító lesz...
2012. máj. 19. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim válasza:
91%
én mindig tejföllel főzöm és finom
2012. máj. 19. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Ha bolti tejföl,akkor nem lesz olyan jó,mert az nem igazi tejföl. A házitejföl vagy a főzőtejszín jó hozzá.
2012. máj. 19. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám - aki nagyon jó szakács volt:) - az mondta,minden édesbe kell egy csipet só, s minden sósba egy pici cukor - hogy kihozza az ízeket.A madártejbe is tesznek egy pici sót, s pl a pörköltnek is jót tesz pici édeskés.

Tejszínes raguba én sem tennék cukrot, de tejfelesbe igen.

2012. máj. 19. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
86%

10:43-as Na mond már mitől lenne undorító? 27 éve szakács ként dolgozom és nagyon sok vendég jár be hozzánk.

Nevetni fogsz,de mint ahogy a cukros ételbe teszünk egy csipet sót,,úgy a sós ételbe is teszünk kevés cukrot. És tudod miért,mert ki adja az ízét az ételnek. Tejfölös ételbe meg pláne teszünk cukrot!!

Úgyhogy kis hülye ne akarj már engem ki oktatni!!OKÉ???

2012. máj. 19. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
85%
10:58-as az előbbi hozzá szóló vagyok. Ez pontosan így van!!Anyukádnak igaza van :)
2012. máj. 19. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon bölcsen teszik, akik a sós-édes ételeket csipetnyit cukrozzák , illetve sózzák. a két íz találkozása harmonikussá teszi a végső íz kialakulását.

Persze mindig csak óvatosan,nem túlzásba esve.

Vagyis nem ördögtől való a pitébe csipetnyi só, vagy a pörköltbe 2 mokkacukor.

Aki nem hiszi, járjon utána...:))

A kérdésre: valóban egy pici cukorral szelidítheted a tejföl savanykás ízét,a ragulevesed finom lesz, vagy már el is készült:)

2012. máj. 19. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!