Tárkonyos ragu leves tejszín helyett tejföllel? Finom lesz így is?
Oda raktam az ebédet, de most látom nincs is itthon tejszínem.
Ha tejfölt teszek bele, attól még finom lesz vajon?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Anyukám - aki nagyon jó szakács volt:) - az mondta,minden édesbe kell egy csipet só, s minden sósba egy pici cukor - hogy kihozza az ízeket.A madártejbe is tesznek egy pici sót, s pl a pörköltnek is jót tesz pici édeskés.
Tejszínes raguba én sem tennék cukrot, de tejfelesbe igen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
10:43-as Na mond már mitől lenne undorító? 27 éve szakács ként dolgozom és nagyon sok vendég jár be hozzánk.
Nevetni fogsz,de mint ahogy a cukros ételbe teszünk egy csipet sót,,úgy a sós ételbe is teszünk kevés cukrot. És tudod miért,mert ki adja az ízét az ételnek. Tejfölös ételbe meg pláne teszünk cukrot!!
Úgyhogy kis hülye ne akarj már engem ki oktatni!!OKÉ???
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nagyon bölcsen teszik, akik a sós-édes ételeket csipetnyit cukrozzák , illetve sózzák. a két íz találkozása harmonikussá teszi a végső íz kialakulását.
Persze mindig csak óvatosan,nem túlzásba esve.
Vagyis nem ördögtől való a pitébe csipetnyi só, vagy a pörköltbe 2 mokkacukor.
Aki nem hiszi, járjon utána...:))
A kérdésre: valóban egy pici cukorral szelidítheted a tejföl savanykás ízét,a ragulevesed finom lesz, vagy már el is készült:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!