Tárkonyos ragu leves tejszín helyett tejföllel? Finom lesz így is?
Oda raktam az ebédet, de most látom nincs is itthon tejszínem.
Ha tejfölt teszek bele, attól még finom lesz vajon?
Anyukám - aki nagyon jó szakács volt:) - az mondta,minden édesbe kell egy csipet só, s minden sósba egy pici cukor - hogy kihozza az ízeket.A madártejbe is tesznek egy pici sót, s pl a pörköltnek is jót tesz pici édeskés.
Tejszínes raguba én sem tennék cukrot, de tejfelesbe igen.
10:43-as Na mond már mitől lenne undorító? 27 éve szakács ként dolgozom és nagyon sok vendég jár be hozzánk.
Nevetni fogsz,de mint ahogy a cukros ételbe teszünk egy csipet sót,,úgy a sós ételbe is teszünk kevés cukrot. És tudod miért,mert ki adja az ízét az ételnek. Tejfölös ételbe meg pláne teszünk cukrot!!
Úgyhogy kis hülye ne akarj már engem ki oktatni!!OKÉ???
Nagyon bölcsen teszik, akik a sós-édes ételeket csipetnyit cukrozzák , illetve sózzák. a két íz találkozása harmonikussá teszi a végső íz kialakulását.
Persze mindig csak óvatosan,nem túlzásba esve.
Vagyis nem ördögtől való a pitébe csipetnyi só, vagy a pörköltbe 2 mokkacukor.
Aki nem hiszi, járjon utána...:))
A kérdésre: valóban egy pici cukorral szelidítheted a tejföl savanykás ízét,a ragulevesed finom lesz, vagy már el is készült:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!