Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó recepteket perecszaggatóval...

Jó recepteket perecszaggatóval? Kezdő sütő vagyok, sürgősen kellene recept perecszaggatóval édes és sós is!

Figyelt kérdés

#perecszaggató
2012. okt. 5. 07:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Puha Sajtos.

50dkg liszt

2,5dkg élesztő

kiskanál só

2db kocka ráma

kevés tejföl

1tojás sárgája


Ebböl tésztát gyurunk 1 ráma kivételével

: Kinyujtjuk a tésztát majd a puha rámát rákenjük a tésztára.Össze hajtogatjuk a tésztát Min 2-3 órára a hütöbe teszük. Állhat 1éjszakát is a hütöben..

Majd mielött pogácsát vagy perecet csinálunk belöle 2 szer hajtogatjuk a tésztát 20 perces pihentetéssel .

A tetejére reszelt sajtot vagy olajos magokat szorunk.

2012. okt. 5. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
ha délután jó lesz, előbányászom a szalakális sajtos perec receptemet.
2012. okt. 5. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! én igértem a pereckinyomós receptet. Isten bizony, hogy két órát válogattam az ezeréves cetlik között, de most meglett. nem volt hiába a böngészés, mert egy csomó jó régi receptre találtam, amiket annakidején kézzel felírogattunk egymásnak.

ez is egy sárga, kockás kis jegyzettömb papíron volt, erre emlékeztem is, az egyik felén az akkor munkám egyik feljegyzése van.

Most jó szívvel közreadom ezt a receptet, ami pogácsának is kitűnő, de valójában az akkor "divatba " jött rugós pereckinyomóhoz kaptam.

íme a recept.

60 deka finomliszt, egy csomag szalakáli, egy csapott ek. só, 1 kocka ráma, 1 tojás, 2 deci tejföl (akkor még két deci volt egy pohár )30 deka reszelt sajt, fele a tésztába, fele a tetejére.

a margarint kis kockákra vágjuk,összemorzsoljuk daraszerűre a liszttel, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót.

lisztezett deszkán kb fél centisre kinyújtjuk, megkenjük tojással, rászórjuk a reszelt sajtot és a perecszaggatóval kiszaggatjuk.

ebből legalább három tepsivel lesz, mert szépen megnőnek, így nem is szabad közel tenni egymáshoz.

remélem tudod használni ezt a jó kis receptet.

2012. okt. 5. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Édesre arra gondoltam, hogy linzer vagy mézestésztából szaggas ki pereceket, fehér cukormázzal le lehet kenni, és akár színes cukorgyönggyel, tortadarával stb le lehet szórni.
2012. okt. 5. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített. Régebben sosem sütöttem-főztem, de amióta megszülettek a gyerekeim... :-)
2012. okt. 6. 08:13
 6/7 anonim válasza:
Sziasztok! A válaszadóktól szeretném megkérdezni, hogy ezek a sajtos perecek mennyire elállósak. Köszi!
2012. okt. 8. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
a szalakális egy hétig is eláll dobozban, hűvös helyen.
2012. okt. 8. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!