Jó recepteket perecszaggatóval? Kezdő sütő vagyok, sürgősen kellene recept perecszaggatóval édes és sós is!
Puha Sajtos.
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
kiskanál só
2db kocka ráma
kevés tejföl
1tojás sárgája
Ebböl tésztát gyurunk 1 ráma kivételével
: Kinyujtjuk a tésztát majd a puha rámát rákenjük a tésztára.Össze hajtogatjuk a tésztát Min 2-3 órára a hütöbe teszük. Állhat 1éjszakát is a hütöben..
Majd mielött pogácsát vagy perecet csinálunk belöle 2 szer hajtogatjuk a tésztát 20 perces pihentetéssel .
A tetejére reszelt sajtot vagy olajos magokat szorunk.
Szia! én igértem a pereckinyomós receptet. Isten bizony, hogy két órát válogattam az ezeréves cetlik között, de most meglett. nem volt hiába a böngészés, mert egy csomó jó régi receptre találtam, amiket annakidején kézzel felírogattunk egymásnak.
ez is egy sárga, kockás kis jegyzettömb papíron volt, erre emlékeztem is, az egyik felén az akkor munkám egyik feljegyzése van.
Most jó szívvel közreadom ezt a receptet, ami pogácsának is kitűnő, de valójában az akkor "divatba " jött rugós pereckinyomóhoz kaptam.
íme a recept.
60 deka finomliszt, egy csomag szalakáli, egy csapott ek. só, 1 kocka ráma, 1 tojás, 2 deci tejföl (akkor még két deci volt egy pohár )30 deka reszelt sajt, fele a tésztába, fele a tetejére.
a margarint kis kockákra vágjuk,összemorzsoljuk daraszerűre a liszttel, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót.
lisztezett deszkán kb fél centisre kinyújtjuk, megkenjük tojással, rászórjuk a reszelt sajtot és a perecszaggatóval kiszaggatjuk.
ebből legalább három tepsivel lesz, mert szépen megnőnek, így nem is szabad közel tenni egymáshoz.
remélem tudod használni ezt a jó kis receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!