Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valami nagyon egyszerű...

Van valami nagyon egyszerű édes és sós sütit recept?

Figyelt kérdés
Egy bulira kéne tehát nagyobb mennyiségben .És ne keljen hozzá sok tojás.
2012. jún. 16. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Tej, és tojás nélküli édes sütemény. Duplázhatod is az adagokat.

30 dkg. liszt

15 dkg. cukor

1 tk. sütőpor

1 tk. szódabikarbóna

2,5 dl. víz

1 ek. 10%-os ecet

1,5 dl olaj

1 tk. vanília aroma

A száraz, és a nedves hozzávalókat külön tálban kever ki, utána keverd össze. A legvégén tedd hozzá a vanília aromát. Az egészet öntsd egy kizsírozott lisztezett tepsibe, 40-45 percig süsd 160 fokon.

Sós sütemény:

10 dkg füstölt szalonna

2 tojás ( 1 a kenéshez )

20 dkg zsír

40 dkg. liszt

1 cs. sütőpor

só, bors

Összekevered a lisztet a sütőporral, a zsírral, és az 1 tojással. Bele a vékony csíkokra vágott szalonna. Ujjnyi vastagra nyújtod, és pogácsákat szaggatsz belőle. Megkened tojással, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöd.

2012. jún. 16. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Linzerhez kevés dolog kell, és gyorsan készen van.
2012. jún. 16. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Sósnak: 25 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg liszt és só.

Az egészet összegyúrod,vékonyra kinyújtod, rudakat vagy kis pogácsákat vágsz belőle. A tetejét kend meg tojással, megszórhatod sajttal, köménnyel, mákkal, szezámmaggal. Egyszerű és sokáig eláll, már ha marad belőle. Én tojás helyett néha elkeverek egy kanál tejfölt tejjel, és ezzel kenem meg a tetejét.

Édesnek meg muffint ajánlok. Rengeteg receptet találsz a neten.

2012. jún. 16. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

sós-sajtos-ropogós. az alaprecept 30 dkg liszt, abból is elég sok lesz, de érdemes dupla, tripla adagot készíteni.

az alap:30 dkg liszt, 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír, 10 deke reszeltsajt a tésztába,6 evőkanál hidegvíz, 1 evőkanál 10 %-os ecet, só egy teáskanálnyi.

a zsiradékot apró kockákra vágjuk és elmorzsoljuk a liszttel. hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. fél órát hűtőben pihentetjük.

utána egy centi vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval(késsel) egy centis csíkokra vágjuk, amiket 5-6 centisekre darabolunk.

lekenjük tojással és tetszés szerint sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá.

forró sütőben aranysárgára sütjük. előre is elkészíthető , mert nem szárad ki, sokáig ropogós marad.

ha több adagot gyúrunk össze, akkor annyi gombócot tegyünk a hűtőbe, ahány adag volt az alapanyag.

Édesnek én is s muffint ajánlom, van 24 db-os receptem, ha kéred azt is leírom.a két tepsihez 2-3 tojás kell mérettől függően.

2012. jún. 17. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!!!

És megtennéd akkor hogy leírsz pár muffin receptet ?

2012. jún. 17. 08:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen délután leírom az én verziómat, csak most be kell fejeznem az ebédet:)
2012. jún. 17. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én receptem 24 db-ra.

a mérce egy bögre, ami 2,5 dl-es.

2 bögre liszt, másfél bögre cukor, 1 bögre tejföl/kefír/joghurt, akár vegyesen is, 2-3 tojás, mérettől függően, 1 deci olaj,1 csomag sütőpor.

ez az alap. a tojásokat a cukorral, tejtermékkel kikeverjük, hozzá adjuk olajat, a sütőporos lisztet.

innét aztán fantázia kérdése. kerülhet bele,apróra vágott friss vagy szárított gyümi,mazsola, fahéj, csokidarabok,reszelt citrom,-narancshéj, kókuszmókusz,sütésálló lekvár,kakaó, ha barnát akarsz, dió, mogyoró, szóval minden fellelhető, ehető finomság.

nagyon finom az almás-fahéjas,narancsos csokis-mazsolás ,

de szinte mindennel finom. lehet bele aprómagvasakat is tenni, áfonya, ribizli, meggy,... gyakorlatilag korlátlan ízesítési lehetőségek.

a darabos csoki, mindegyiket feldobja.

ezekből a hozzávalókból másfél-két bögrényit teszünk az alaptésztába.

a muffinformába én kapszlikat teszek, és 3/4-ig töltöm

a masszával.

előmelegített kb 180 fokos sütőbe teszem, és kb 5 percig ezen a hőn hagyom is. majd egy kicsi mérsékelem a lángot, és még kb 25 percig sütöm. tűpróba szükséges, vagy egy villát szúrj bele, hogy nem ragacsos-e. ha nem akkor kész.

vizes konyharuhára teszem a tepsit és kb 5 percig hagyom hűlni. utána kivehető és mehet a második adag, ugyanígy.

a nyers muffin tetejére nagyon finom egy negyed dióbél, ami isteni, ahogy megsül rajta.

nekünk nagyon bevált ez, egyszerű, nem drága és kiadós.

üdv.

2012. jún. 17. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!