Mit főzzek ebédre kb.500ft ból?
Mi bajod van intrepid, az előbb olyan szép választ írtál, fel is pontoztalak, most velem ugyan miért veszekszel?
És igen: mit kell lepontozni??
- Kelkáposzta főzelék + krumpli-fasírt (a megfőtt krumplit leszűröd, összetöröd, sóval, borssal, fokhagymával, 1 nyers tojással, liszttel összegyúrod, gombócot formázol, amit zsemlemorzsában megforgatva, kicsit meglapítva, és kisütöd)
- Vékonyra szelt krumplit kizsírozott, lisztezett tepsibe rétegenként sóval, borssal megfüszerezel. Sűrűre kavart palacsinta-tésztával felöntöd, megsütöd. Ha kihűlt, majd mint a túrós-lepényt tudod kockára vágva tálalni. Egy tarka-bableves után jó kis nyomtaték.
- Egy tálban összekeversz vékonyra szelt krumplit, szálára vágott vöröshagymát, 1-2 karikára szelt zöldpaprikát, pár szem lédús paradicsomot hozzádarabolsz, 1 db. vagy 1 pár virslit belekarikázol. Sóval, borssal ízesítve összekeversz. Zománcos tepsit (vagy egy jénait) alját kevéske zsírral, tejföllel kikensz, beleöntöd a fentieket, a tetejét is megkened tejföllel. Beborítva (alufóliával) a paradicsom enged annyi levet, hogy a benne levők megpárolódnak, majd a födő le, kicsit megpirul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!