Mit főzzek holnap ebédre csirkemellből?
Hmm. Ha szeretitek a kicsit pikánsabb ízvilágot, akkor ezt ajánlom, nagyon finom: [link]
Vagy ha ez nem jó, én ezt szoktam csinálni, egyszerű és nem kell hozzá sok minden, mégis finom.:
Póréhagymás szerecsendiós csirkemell:
Egy póréhagymát olajon megdinsztelek,majd beleteszem a kockára vágott mellhúst. Ízesítem sóval, borssal és ha levet eresztett és megpuhult, felöntöm tejszínnel, majd szerecsendiót teszek hozzá, hogy markánsan érződjön.
Köretnek rízs, vagy ami tetszik.
Nálunk ma ez volt és nagy siere van! Könnyű ugyanakkor finom és kiadós. Én krumplipürével tálaltam.
Mozzarellás,paradicsomos csirkemell
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell filé (de lehet más húsból is)
1 csokor zöldpetrezselyem
(olíva)olaj
2 gerezd fokhagyma
só
(fehér) bors
kevés liszt
2 db paradicsom
mozzarella
bazsalikom
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk és befűszerezzük, ezután lisztbe mártjuk és kevés olajon szép pirosra sütjük. Ezután egy jénai tál alját kirakjuk a megsült hússzeletekkel. A zöldpetrezselymet és a bazsalikomot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A zöld fűszerek 2/3-át és a fokhagymát egy evőkanál olajban elkeverjük és rákenjük a megsült húsokra. A paradicsomot valamint a mozzarellát felszeleteljük. A zöld fűszeres szószra kerülnek a szeletelt paradicsomok majd utána a sajt, majd megszórjuk a maradék aprított zöld fűszerrel. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. ( Nem szabad fóliával letakarni, mert a mozzarella ráragad!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!