Mit főzzek 4 csirkemellből, ha ezek vannak még itthon?!
Füstölt és trapista sajt, tejföl, joghurt, tojás, cukkini, kígyóuborka, paradicsom, paprika, kolbász, 20%-os főzőtejszín, vörös- és fokhagyma, mustár, majonéz, kechup, őszibarack meg persze fűszerek, olaj, liszt stb.
Jó lenne valami leves is. Tej nincs, de ha nagyon muszáj holnapig beszerzem.
Tejszínes-sajtos csirkemell
A csirkemellet szeleteltem, fűszereztem és bepaníroztam liszt-tojás-reszeltsajt trióba. Vajjal kikent sütőtálba fektettem a panírozott szeleteket, ráöntöttem a tejszínt és forró (250 fokos) sütőbe 20-25 perc alatt pirosra sütöttem. A husi alá rakhatsz hagymakarikákat, ha van répaszeleteket is.
Hozzá sült-krumpli vagy krumplipüré. Hozzá paradicsomsaláta.
Előtte bolgár uborkaleves:
2 db közepes kígyóuborka
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor zsenge zöldhagyma
1 csokor friss kapor
2 gerezd fokhagyma
4 dl natúr joghurt
2 dl tejföl
4 dl tej
só
fehérbors
Mély tálban elkeverjük a joghurtot a tejjel és a tejföllel. Káposztareszelőn lereszeljük a hagymát és 1 db kígyóuborkát. Az uborkán a héját rajta hagyjuk. A zöldhagymát apró karikákra vágjuk a zöldjével együtt, a kaprot apróra vágjuk.
A fokhagymákat fokhagymanyomóval kinyomjuk. A másik 1 db kígyóuborkát uborkagyalun legyaluljuk. Az összes feldolgozott zöldséget a joghurtos-tejes-tejfölös alapba tesszük és jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk (kizárólag fehér borssal). Hűtőbe tesszük. Jéghidegen fogyasztható.
A tejszínes-sajtos csirkemell jól hangzik, meg is csinálom, mert egyszerűnek tűnik.
Az uborkaleves helyett cukkiniből csinálok majd krémlevest, csak a sok recept közül nem tudom melyik legyen.
Az is finom, ha a csirkemellszeleteket tepsibe rakod, sozod, borsozod, a tetejere hagymakarikakat raksz, raontod a tejfolt es fustolt+trappista sajt kevereket (reszelve) rakod a tetejere.
Levesnek csinalhatsz valami tejszines joghurtos gyumolcslevest, vagy uborka, cukkini(krem)levest.
A paradicsombol, paprikabol, kolbaszbol, hagymabol es esetleg tojasbol tudsz csinalni lecsot is. Vagy egy jo kis csirkeporkoltet, nokedlivel.
Vagy van megegy otletem:D
A gombat kihagyhatod belole sztem, leveskocka helyett meg tehetsz hozza fuszereket.
Szia!
Én pont ma főztem cukkinikrémlevest.
Nem vagyok elájulva ettől a recepttől,úgyhogy ezt kizárhatod a sok közül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!