Mit főzzek 4 csirkemellből, ha ezek vannak még itthon?!
Füstölt és trapista sajt, tejföl, joghurt, tojás, cukkini, kígyóuborka, paradicsom, paprika, kolbász, 20%-os főzőtejszín, vörös- és fokhagyma, mustár, majonéz, kechup, őszibarack meg persze fűszerek, olaj, liszt stb.
Jó lenne valami leves is. Tej nincs, de ha nagyon muszáj holnapig beszerzem.
1. Őszibarackos csirke reszelt trappista sajttal
2. Paradicsom+paprika+hagyma+kolbász =lecsó
4. cukkini szeletekre vágva, paradicsom is, olajos tepsibe rakni és a tetejére szerecsen diót, aztán rá a reszelt sajtot megsütni míg a sajt megpirul, ez finom!
5. Főzőtejszín+fokhagyma+füstölt sajt szósznak valamihez
6. Ha levest is akarsz ebből, akkor tojásleves
Szia!
Csinálhatsz:
Fűszeres pirított csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 1 ek. olívaolaj, 50 dkg cukkíni, 20 dkg paradicsom, 5 dkg zsírszegény sajt, fokhagyma, só, bazsalikom, 15 dkg barna rizs, ½ csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirkemellszeleteket teflonban, olívaolajon elősütjük. Jénaiba fektetjük, megsózzuk. Megszórjuk durvára vágott fokhagymával, majd ráterítjük a karikára vágott cukkínit és paradicsomot, a végén a felkockázott sajtot. 180°-os sütőben 30-40 percig sütjük. Főtt barnarizzsel tálaljuk, bazsalikommal díszítjük.
(Ez ráadásul diétás is!)
VAGY:
Csirkemell tejfölös sajtmártásban
Hozzávalók: 1 kis pohár tejföl, 1 kg csirkemell nyesedék, 1 kis fej hagyma, 25 dkg sajt, kevés só, csipet bors, 3 gerezd fokhagyma, 3 ek. liszt, szükség szerint főzőtejszín vagy tej.
Elkészítése: A húst nem túl vékony szeletekre vágom, majd besózom. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a felszeletelt húst, sóval, borssal, fokhagymával ízesítem és fedő alatt puhára párolom. Ha megfőtt a hús, a lisztet a tejföllel összekeverem és a húsra öntjük. Ha túl sűrű lenne, lehet tejszínnel hígítani. Rizs körettel tálalom.
Egyszerű zöldséges csirkeragu
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell kockára vágva, 1 zsenge cukkíni kockára vágva, 1 kaliforniai paprika apró kockára vágva, 1 hagyma és 1 paradicsom apróra vágva, pár fej gomba szeletekre vágva, kevés olaj, majoránna, só, fehér bors, 2 dl tejföl, sajt.
Elkészítése: Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, hozzáadjuk a húst és pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a paprikát és a gombát, majd fedő alatt egy keveset pároljuk. Végül hozzáadjuk a cukkínit és a paradicsomot, majd fedő alatt tovább pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük, fűszerezzük. Végül beleöntjük a tejfölt, reszelt sajtot és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!