Mit főzzek ebédre? Halacska gondok!
A szeleteket sózd, borsozd be!
Zománcos tepsi alját és oldalát kend ki vajjal és tejföllel. Rakd bele a halacskákat, majd rakd körbe vastag hasábra szelt burgonyával. A két ellentétes sarkába (ha szeretitek) 1-1 csípős pirospaprikát, majd az egészet locsold meg 1 citrom levével.
Kend meg a tetejét ismét vastagon vajjal, utána tejföllel, és a tetejét szórd meg fonomra szitált zsemlemorzsával.
Borítsd be alufóliával, sütőben puhára párolod, majd fólia le, és megpirítod! Jó étvágyat!
Párom kedvence lett a halnak ez a fajtája:
Sózom, borsozom, bazsalikomot teszek rá, megszórom kevés fokhagyma granulátummal, friss citrom levével meglocsolom, majd szezámmagos panírba forgatom és kisütöm. Mellé rizs / sült krumpli.
Nálunk pl. a paprikás lisztes hal nem jött be neki, de ezt imádja. :)
3. vagyok
Tartármártással szoktuk enni. Azzal jobban "csúszik". :))
Akkor forgasd lisztbe (mi paprikás-lisztbe szoktuk, de a síma liszt is megteszi), bő forró olajban (zsírban) süsd meg.
Készíts mellé fokhagymás-tejfölös mártást, vagy sajtmártást, a főtt rizs, vagy a sült krumpli (ízlés szerint) jó hozzá köretnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!