Mit főzzek-süssek névnapi ebédre? 11 vendégünk lesz (ebből 3 kisgyerek)?
Gyakorlott vagyok a konyhában, bármilyen ötletet szívesen fogadok!
A kicsik szinte mindenevők :) kivéve a halak, azokat nem szeretik.
Nem szeretnék a vendégek érkezésekor a tűzhely mellett állni, ezért a rántott husi, fasírt stb... ami frissen sütve jó az kilőve.
Mindenképpen meleg ebéddel szeretnék készülni.
Olyan étel lenne jó ami melegítve is finom.
3 kisgyermekem van, jó lenne valamilyen "időtakarékos-összedobom, megfő" recept
:)
Köszönöm szépen!
gyümölcsleves, vajaskrumpli mézes-mustáros csirke paradicsomsaláta
paradicsomleves, rizibizi, stefánia vagdalt, sült hús, pulykapörkölt gombásan vagy lecsós szelettel
raguleves, rakottspárga darálthússak tejfölösen sajttal
bolognai spagetti, epres-túrós torta
gulyásleves, nudli fahéjjal
tojásleves, tészta gombás-csirkés tejszínes szósszal
tojásos nokedli uborka, paradicsomsalátával, somlói
Valami krémlevest meg pizzát.
Mondjuk "eperkrémlevest". Bár sokan lehet, h megköveznek ezért, de én szeretem a hideg gyümölcsleveseket, és ez nálam abból áll, hogy: egy vödrös epres jogobellát összekeverek tejjel, max még cukor bele.
Tudom, hogy furcsán hangzik, de amikor egyszer nem volt időnk főzni és anyósomat vártuk, akkor "főztem" ilyet először. Odáig volt érte. Ráadásul a feleségem utálta a gyümölcslevest. Addig. Azóta szereti :D
A pizzatészta meg nem időigényes abban az értelemben, hogy sokáig kell várni, míg kel, de kevés a meló vele, és nagy sikert lehet aratni az ilyesmivel.
Mi pl. tejfölös szósszal szoktuk (tejföl, fokhagyma, kevés só, oregano, bazsalikom).
Köszönöm a válaszokat!
Mondjuk vendégváráskor eszembe nem jut tojáslevest, nudlit és hasonlókat készíteni :) de azért köszönöm!
A menü:
Tyúkhúsleves
Sertésborda jóasszony módra, jázmin rizs
Hartyányi krémes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!