Hogyan tudom a juh hust puhabba tenni sutes elott, ugyanis a juh oreg?
Be kell pácolni : Ne3dves pácba 1-2 napra.
Olaj ,rozmaring ,bors citromlé ,fokhagyma ezt összekeverd és bepácolod vele a húst . A citromlé azért kell mert a citrom savasága puhitja húst : Sót ne tegyél hozzá mert kiszivja a nedveséget a húsbol és megkeméyedik. Sütés végén sózd .
Sütni pedig fólia alatt nagyon alacsony hőfokon 150-160 fokon 2-3 órát persze ez a hús vastagságátol is függ amikor puha akkor pedig le kell venni a fóliát és magasabb hő fokon kell sütni. Mielött tepsibe teszed süss serpenyöben kérget a hús minden oldalára..
Én is az ecetes, fűszeres pácot ajánlom, amennyiben sütni szeretnéd.(de lehet mustáros, fűszeres is, a savak puhítják a húst)
ha viszont pörköltnek szánod, akkor csakis a "végtelen"vagyis a puhulásig tartó főzés a megoldás.
a lecsós alap is jót tesz, lehet a pörköltalapba hámozott paradicsomot tenni, paprikát csak a végén.a paradicsomos pörköltalap is segít a gyorsabb puhulásban.
persze módjával, maradjon meg a birkapörkölt jellegzetes íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!