Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudom a juh hust...

Hogyan tudom a juh hust puhabba tenni sutes elott, ugyanis a juh oreg?

Figyelt kérdés
2012. okt. 2. 09:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Be kell pácolni : Ne3dves pácba 1-2 napra.


Olaj ,rozmaring ,bors citromlé ,fokhagyma ezt összekeverd és bepácolod vele a húst . A citromlé azért kell mert a citrom savasága puhitja húst : Sót ne tegyél hozzá mert kiszivja a nedveséget a húsbol és megkeméyedik. Sütés végén sózd .

Sütni pedig fólia alatt nagyon alacsony hőfokon 150-160 fokon 2-3 órát persze ez a hús vastagságátol is függ amikor puha akkor pedig le kell venni a fóliát és magasabb hő fokon kell sütni. Mielött tepsibe teszed süss serpenyöben kérget a hús minden oldalára..

2012. okt. 2. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is az ecetes, fűszeres pácot ajánlom, amennyiben sütni szeretnéd.(de lehet mustáros, fűszeres is, a savak puhítják a húst)

ha viszont pörköltnek szánod, akkor csakis a "végtelen"vagyis a puhulásig tartó főzés a megoldás.

a lecsós alap is jót tesz, lehet a pörköltalapba hámozott paradicsomot tenni, paprikát csak a végén.a paradicsomos pörköltalap is segít a gyorsabb puhulásban.

persze módjával, maradjon meg a birkapörkölt jellegzetes íze.

2012. okt. 2. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Amikor vizet teszel rá, hogy puhuljon, szórj bele egy késhegynyi szódabikarbónát. A húslevesben is így lesz omlósabb a hús!
2012. okt. 2. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszi szepen mindenkinek!
2012. okt. 5. 07:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!