Mivel lehet puhábbá tenni a házilag sütött kenyeret?
Figyelt kérdés
Anyósomtól kölcsönkértem a kenyérsütőjét, de az a bajom vele, hogy a sütés napján, még elég finom a kenyér, de valami miatt másnapra már olyan szikkadt. (olyan mint a bolti 3-4 napos kenyér) Tudnátok tanácsot adni, hogy mivel tehetném "hosszanfrissé"?2011. máj. 23. 13:00
1/2 anonim válasza:
Én évek óta otthon sütöm a kenyeret (sütőben), de erre sajnos nincs praktika. Pont azért, mert "házi" a kenyered. Nincs benne sem tartósítószer, sem állományjavító, sem térfogatnövelő. Ettől egészséges, de ez a hátránya. Nálunk a megmaradt kenyeret felkockázzuk, abból zsemlemorzsát darálunk, vagy krémlevesek tetejére pirítunk belőle zsemlekockát. Bundáskenyérnek, pirítósnak is kiváló másnap.
2/2 anonim válasza:
Próbálj egy kicsit több zsiradékot beletenni, emelni az élesztő mennyiségét.
Próbálgatni kell, mert az eredeti recept nálam sem volt jó, kísérletezgettem, és ma már finom a kenyér másnap is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!