Honnan tudom felismerni hogy a disznó különböző részeiből milyen húst tudok csinálni? (többi alul)
Húst semmilyen részéből nem tudsz csinálni, mert pl a tarja már hús.
Tarja: szeletben vagy egyben sütve, vagy apróhúsnak
Hosszú és rövid karaj:Egybesütve, rántva,párizsiasan,natúr
Comb: egybesütve, apró húsnak, szeletben rántva
Oldalas, sütve, töltve
Lapocka: egybesütve, párolva,pörköltnek,tokánynak
Csülök.köröm: pörköltnek, kocsonyának
Ha megkérdezed a hentest az is segíthet, ha rendes, de itt a kedves válaszolók is leírták.
Sőt egy kicsit megyek tovább.
A sertés combnak két része van:
a slussza ami zaftosabb abból is pörköltet szoktak,
a diója, az szárazabb, sűlthúsnak jó.
2-es, 3-as, 4-es nem igazán hagyott nekem semmit hozzátenni. Talán még:
a comb diója = nagyon szépen lehet szelni, rántani jó, ha nincs karajod
a csülökből szoktuk még a "Sertéscsülök pékné módra", ami viszont nem főzött, hanem főleg sült kaja, ráadásul nagyon finom :))))
A toka szalonna, meg a hasa-alja szalonna (ez utóbbi a 4-es által felrakott képen nincs bejelölve), ezeket bő zsírban szokták megabálni, majd besózzák, zúzott fokhagymáával és törtpaprikával körbe-kenik, amikor meghűlt berakják a hűtőbe. Valami felséges kaja! Már aki szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!