Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Honnan tudom felismerni hogy...

Honnan tudom felismerni hogy a disznó különböző részeiből milyen húst tudok csinálni? (többi alul)

Figyelt kérdés
pl, tarja,
2012. szept. 27. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Huh kissé zavaros a kérdés:) A tarja:a sertés nyaki része.Lehet csontos vagy csont nélküli.Zsírral szépen erezett szaftos hús.A legjobb sütve.Lehet sütni sütőben, tárcsán a legjobb választás cigánypecsenyének, de szerintem ha nem túl zsíros klopfolva a legfinomabb rántott szelet is lehet.Készíthetsz belőle lecsós szeletet, besózva felfüstölve gyönyörű sonkát lehet belőle készíteni.Mivel nem száraz hús nagyon jó ragukba, toros káposztába is.A csontjából isteni orjaleves készül.zsírtartalma miatt darálni is jó, de mondjuk az vétek:)nagyon sokféleképpen felhasználhatod, az egyik legértékesebb és legsokoldalúbb része a sertésnek.
2012. szept. 27. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Húst semmilyen részéből nem tudsz csinálni, mert pl a tarja már hús.

Tarja: szeletben vagy egyben sütve, vagy apróhúsnak

Hosszú és rövid karaj:Egybesütve, rántva,párizsiasan,natúr

Comb: egybesütve, apró húsnak, szeletben rántva

Oldalas, sütve, töltve

Lapocka: egybesütve, párolva,pörköltnek,tokánynak

Csülök.köröm: pörköltnek, kocsonyának

2012. szept. 27. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha megkérdezed a hentest az is segíthet, ha rendes, de itt a kedves válaszolók is leírták.


Sőt egy kicsit megyek tovább.

A sertés combnak két része van:

a slussza ami zaftosabb abból is pörköltet szoktak,

a diója, az szárazabb, sűlthúsnak jó.

2012. szept. 27. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
2012. szept. 27. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

2-es, 3-as, 4-es nem igazán hagyott nekem semmit hozzátenni. Talán még:

a comb diója = nagyon szépen lehet szelni, rántani jó, ha nincs karajod

a csülökből szoktuk még a "Sertéscsülök pékné módra", ami viszont nem főzött, hanem főleg sült kaja, ráadásul nagyon finom :))))


A toka szalonna, meg a hasa-alja szalonna (ez utóbbi a 4-es által felrakott képen nincs bejelölve), ezeket bő zsírban szokták megabálni, majd besózzák, zúzott fokhagymáával és törtpaprikával körbe-kenik, amikor meghűlt berakják a hűtőbe. Valami felséges kaja! Már aki szereti.

2012. szept. 28. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. szept. 28. 11:15
 7/7 anonim ***** válasza:
A többiek már nagyábból leírták én a 3 válaszolot szeretném kijavítani.A sertés combnak nem 2 hanem 4 része van :dió, rózsa, felsál, frikandó.Ez nem okoskodás vagy szemétkedés lehet, hogy nem vagy jártas ebben.de így a helyes
2012. okt. 26. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!