Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igaz, hogy vannak akik megeszi...

Igaz, hogy vannak akik megeszik a disznó agyát és a disznó fejét is. Itt Magyarországon milyen ételeket szoktak főzni a disznófejből vagy a disznóagyból?

Figyelt kérdés
A piacon is láttam már, hogy disznófejet lehet kapni. Fúj. Igaz, hogy disznóagyat még nem láttam sehol.
2012. aug. 15. 20:43
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
disznósajt
2012. aug. 15. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Kocsonya, disznósajt illetve abált fejhús készülhet a fejböl.

Az agy - velö néven lehet kapni - rántott velö, velös pirítós, vese-velö, velö aszpikban készülhet belöle - meg még egyebek is.

2012. aug. 15. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Disznóagy az a velő. Rántott velőről sem hallottál még?Disznó fejét felhasználják a disznósajtba.Megszokták még főzni nagyon puhára és kicsontozzák,lepaprikázzák és isteni kaja lesz belőke.
2012. aug. 15. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Amit asszem még nem mondtak az a sült velő
2012. aug. 15. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

A fejből finom göngyölt,rakott sajtot lehet készíteni.

Meg kell főzni a fejet,sós vízben. Kicsontozni és még melegen rátenni,apróra szeltelt, megfőtt májat,és apróhúst. A tölteléket borssal,gyömbérrel össze kell keverni. Összetekerni,összekötözni,és súlyokkal lenyomtatni.

Hidegen szépen szeletelhető.

2012. aug. 15. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
Senki nem írta még, hogy fokhagyma kell a főzővízbe.
2012. aug. 15. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim válasza:
100%
én is megeszem az agyát...én tojás rántottába rakom és nagyon finom...
2012. aug. 15. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
75%
Disznóagyat = velőt azért nem láttál még sehol, mert az szinte el sem hagyja a vágóhidat, már ott helyben eladásra kerül a dolgozók (főnökök, hatósági állatorvos) között. Ezért üzletbe már nem jut belőle csak elvétve.
2012. aug. 16. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:

Rá kell hogy döbbentselek, a disznót a világon mindenütt megeszik, minden részével együtt! Nem csak Magyarországon, hanem bárhol.

A fejhús az egyik legízletesebb hús a sertésen, bőrrel együtt pedig magas kollagéntartalmú, így pl az ilyen aszpikos rakott húsos felvágottakba kiváló alapanyag.


Mielőtt tovább fújognál, gondolom virslit már te is ettél. Az a nagy helyzet, hogy abban nagyságrendekkel több bőr van, mint az ilyen készítményekben, csak jobban össze van darálva. Attól olyan jó roppanós. :)


A fejvelő pedig isteni kaja, egyéb iránt úgy tudom, francia eredetű.

Mármint összevágva, hagymás zsiradékon megpirítva, tojással megsütve, (só, bors, petrezselyemzöld) és pirítósra kenve.

De lehet rántani is.

2012. aug. 16. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
... vagy pl a hurkának is klasszikus alapanyaga a fejhús.
2012. aug. 16. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!