Igaz, hogy vannak akik megeszik a disznó agyát és a disznó fejét is. Itt Magyarországon milyen ételeket szoktak főzni a disznófejből vagy a disznóagyból?
Kocsonya, disznósajt illetve abált fejhús készülhet a fejböl.
Az agy - velö néven lehet kapni - rántott velö, velös pirítós, vese-velö, velö aszpikban készülhet belöle - meg még egyebek is.
A fejből finom göngyölt,rakott sajtot lehet készíteni.
Meg kell főzni a fejet,sós vízben. Kicsontozni és még melegen rátenni,apróra szeltelt, megfőtt májat,és apróhúst. A tölteléket borssal,gyömbérrel össze kell keverni. Összetekerni,összekötözni,és súlyokkal lenyomtatni.
Hidegen szépen szeletelhető.
Rá kell hogy döbbentselek, a disznót a világon mindenütt megeszik, minden részével együtt! Nem csak Magyarországon, hanem bárhol.
A fejhús az egyik legízletesebb hús a sertésen, bőrrel együtt pedig magas kollagéntartalmú, így pl az ilyen aszpikos rakott húsos felvágottakba kiváló alapanyag.
Mielőtt tovább fújognál, gondolom virslit már te is ettél. Az a nagy helyzet, hogy abban nagyságrendekkel több bőr van, mint az ilyen készítményekben, csak jobban össze van darálva. Attól olyan jó roppanós. :)
A fejvelő pedig isteni kaja, egyéb iránt úgy tudom, francia eredetű.
Mármint összevágva, hagymás zsiradékon megpirítva, tojással megsütve, (só, bors, petrezselyemzöld) és pirítósra kenve.
De lehet rántani is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!