Igaz, hogy vannak akik megeszik a disznó agyát és a disznó fejét is. Itt Magyarországon milyen ételeket szoktak főzni a disznófejből vagy a disznóagyból?
Figyelt kérdés
A piacon is láttam már, hogy disznófejet lehet kapni. Fúj. Igaz, hogy disznóagyat még nem láttam sehol.2012. aug. 15. 20:43
11/22 anonim válasza:
És azt tudtad h van aki a csontvelőt is megeszi? Levesben megfőzik a csontot, pirítosra kicuppantják a csontvelőt és megeszik
12/22 anonim válasza:
velővel töltött ránntott palacsinta
13/22 anonim válasza:
Anyósomék kirántották a velőt, mondjuk én kihagytam ezt a kaját, így több maradt nekik, de ők ezt nem bánták. :))))
14/22 doboszoli válasza:
Mindent leírtatok, nem tudok mit hozzátenni.
15/22 mustafa33 válasza:
Ne a disznófejen fujjolj, hanem a "mechanikusan szeparált baromfihúson". Amiből a baromfi virsli, b. párizsi és hasonlók készülnek. Az centrifugált csirke, pulykafej. Mindenestől ami benne van. De fő hogy diétás ☻ .
16/22 anonim válasza:
én is megeszem a csontvelőt, úgy ahogy a 11-es hozzászóló is írta, pirítósra kenve, megpergetve sóval, nagyon finoooom
17/22 anonim válasza:
Ezek a legfinomabb kaják a sertésen. Na jó meg persze a többi is.
Én nagyon szeretem őket.
A fejet mi disznósajt, vagy csak simán a fejhúst eszük vagy mi készítjük el vagy vesszük a boltban a már elkészített fejhúst, bepaprikázva megfőzve, stb.
A velő meg pirítós kenyérre kenve, rántott velő, palacsintába töltött velő, velővel töltött rántott hús, stb.
Majdnem mindegyik étteremben árulnak rántott velőt, velős pirítóst, velővel töltött rántott húst.
Szóval nem olyan ritkaság ez.
Sőt a magyarok sokat esznek ilyet.
Én is nagyon szeretem ezeket az ételeket, nagyon finomak.
Ja és boltban is lehet kapni őket, pl Tesco, Spar, Metro, és húsboltokban is.
Szóval elszokta azért hagyni a vágóhidat. Elég sok.
18/22 88Móni88 válasza:
Velővel töltött rántott borda ;)
19/22 anonim válasza:
Tán a muszlimoknak ,meg a kóseroknak ne nagyon emlegessétek.
20/22 anonim válasza:
Kedves kérdező, valószínűsítem talán 10 éves lehettél amikor ezt a kérdést írtad. Most, hogy (feltehetőleg) nagykorú vagy még mindig így vélekedsz a disznófejről és a velőről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!