Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig kell főzni a...

ANDREA21 kérdése:

Mennyi ideig kell főzni a disznó nyelvét, hogy az teljesen átfőjön?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 25. 14:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez már a rendes főzés, vagy az elő-abálás?

Ha még csak a pucolás előtti abálásnál tartasz, akkor annak elég annyi, míg a külseje teljes egészében fehér lesz. Ha kihűlt azt a fehér részt tudod leszedni (esetleg mint a krumplit hámozod) ledarabolni róla. Utána szépen minél vékonyabbra szelve felteszed főni, aminek akarod.


Hol tartasz most??

2012. ápr. 25. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
már letisztítottam, csak nem tudom, mennyi ideig kell főnie, kb, mint a többi húsfélét?
2012. ápr. 25. 15:02
 3/10 anonim ***** válasza:

Kb. ugyanannyi idő. Mi otthon mindig kockára vágott combbal együtt főztünk belőle korhely-levest, addig főztük, míg a comb-kockák megpuhultak. Az ahogyan írod, kb. másfél óra. Az is igaz, hogy a nyelvet mindig vékonyabbra szeltük, mint a színhúst, de majd látod, ha egy kicsit tovább főzöd is, biztosan nem fog szétfőni.

Mit csinálsz belőle?

2012. ápr. 25. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Mi kaszás levesnek hívjuk, sonkalé+ rízs+ só, bors babérlevél+ tejfölös habarás. A nyelvet külön főzöm meg hozzá, mert én nem szeretem, a férjem pedig imádja, szóval majd beleteszi a saját tányérjába
2012. ápr. 25. 15:25
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan kóstold meg, finom az, én szerettem!


A korhely-leves is majdnem ugyanez, csak egy fej szálára vágott vöröshagymát is főzünk bele. Berántjuk, tejföllel, ecettel ízesítjük, ahogyan írod. (Nálunk azért nevezik korhely-levesnek, mert nagy bulik után a "korhely férfiak" másnapos gyomrába a savanykás leves jó volt)

2012. ápr. 25. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. ápr. 25. 16:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Szivesen! Jó étvágyat!
2012. ápr. 25. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 doboszoli ***** válasza:

Ne beszéljünk mellé!

A nyelvet FŐZNI olyan két órát kell, majd hideg vízbe mártva, le lehet szedni a fehér fedőhámot ha valakit zavar.

2012. ápr. 25. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 doboszoli ***** válasza:
Ja! szoktam főzni nyelvet babéros, fokhagymás, sós vízben, majd leszűrve a lében főzöm meg a krumplit. Gyengén habarva, ecettel pikánssá téve, visszarakva bele a karikára vágott tisztított nyelvet, királyi eledel.
2012. ápr. 25. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2012. ápr. 25. 21:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!