Mennyi ideig kell főzni a disznó nyelvét, hogy az teljesen átfőjön?
Ez már a rendes főzés, vagy az elő-abálás?
Ha még csak a pucolás előtti abálásnál tartasz, akkor annak elég annyi, míg a külseje teljes egészében fehér lesz. Ha kihűlt azt a fehér részt tudod leszedni (esetleg mint a krumplit hámozod) ledarabolni róla. Utána szépen minél vékonyabbra szelve felteszed főni, aminek akarod.
Hol tartasz most??
Kb. ugyanannyi idő. Mi otthon mindig kockára vágott combbal együtt főztünk belőle korhely-levest, addig főztük, míg a comb-kockák megpuhultak. Az ahogyan írod, kb. másfél óra. Az is igaz, hogy a nyelvet mindig vékonyabbra szeltük, mint a színhúst, de majd látod, ha egy kicsit tovább főzöd is, biztosan nem fog szétfőni.
Mit csinálsz belőle?
Szerintem nyugodtan kóstold meg, finom az, én szerettem!
A korhely-leves is majdnem ugyanez, csak egy fej szálára vágott vöröshagymát is főzünk bele. Berántjuk, tejföllel, ecettel ízesítjük, ahogyan írod. (Nálunk azért nevezik korhely-levesnek, mert nagy bulik után a "korhely férfiak" másnapos gyomrába a savanykás leves jó volt)
Ne beszéljünk mellé!
A nyelvet FŐZNI olyan két órát kell, majd hideg vízbe mártva, le lehet szedni a fehér fedőhámot ha valakit zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!