Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ehetünk verebet?

Ehetünk verebet?

Figyelt kérdés
Minap feltünt, milyen sok a veréb az udvaron és eszembe jutott, mi lenne, ha összefogdosnám őket és csinálnék belőle valami finomat. Nem találtam hozzá receptet a googleban, és állítólag védett is. Most akkor nem lehet veréb-pecsenyét csinálni? Ha mégis, akkor kérek recepteket mert a legfrissebb innen származik és nem túl részletes: [link]
2012. szept. 23. 15:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Magyarországon szerepel a 13/2001. (V. 9.) KöM rendeletben a védett fajok listájában.
2012. szept. 23. 15:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is úgy olvasom mindenütt, hogy védett. Úgyhogy nem lehet.

Gyerekkoromban varjú pörit ettem, isteni finom volt, de sajnos már ez is védett madár lett.

2012. szept. 23. 15:23
 3/6 anonim ***** válasza:
46%
omg,idióta
2012. szept. 23. 15:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor, ha valaki felnyom, hogy verebet vadászok, akkor megbüntethetnek?
2012. szept. 23. 15:47
 5/6 anonim ***** válasza:
még szép,sőt itt is lehet állatvédő és olyan könnyen ki lehet deríteni,hogy hol laksz,hogy még időd se lesz a pecsenyére,ne csinálj hülyeséget!!!!
2012. szept. 23. 15:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Na jó, ha ilyen veszélyes a veréb evés akkor lemondok róla. Akkor legalább valaki mesélje el, még mielőtt védett let, evett e és hogy milyen ízű volt? Amúgy aki egy marék veréb miatt rámszállna állatvédőként az tuti az a tipikus állatvédő aki 4 betonfal között képekről ismeri ezeket a jószágokat. Nem vitaindítóként, ez csak egy személyes vélemény.
2012. szept. 23. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!