Mi illik/megy a paradicsom leveshez amit 1-2 napig ehetünk?
köszönöm szépen a válaszokat.várom a többit is ha még van ötletetek.
igen a rakott krumpli kicsit drága és melegítve nem olyan már...
2.válaszoló!légyszi írd le mindkét receptet(ha nem teher).érdekel!köszönöm elöre is.
1. Pásztor tarhonya (ez a drágább azt hiszem)
Füstölt szalonnát (hús nélküli is jó, ha nincs jó a sima zsír)felkockázod, egy nagyobb lábosban odateszed pirítod. Ráteszed a tarhonyát (egy csomaggal szoktam) pirítod azt is. Hámozol néhány darab krumplit, attól függ mennyire vagytok krumplisak, felkockázod, hozzáteszed. majd hozzá egy darab lecsókolbászt (főzőkolbászt)felkarikázva, kicsit pirítod vele, meg egy fej hagymát is rákockázol. Só, bors, delikát, felöntöd bőven vízzel, letakarod és fedő alatt lassú tűzön készre főzöd, néha megkavarod. Ha nem telik rá, kihagyod a kolbászt, ha telik tehetsz hozzá virslit is pluszban.
2. Tarhonyás hús
Sertéscombot felteszed bő, háromszoros vízben főni, pörkölt szerűen elkészítve. Míg az fő, 1-2 tojásból jó kemény tésztát gyúrsz, lereszeled egy tepsibe a nagy-lyukú reszelőn, és berakod a sütőbe felpirítod, félidőnél kiveszed, összetöröd, megforgatod, kezedre vigyázol mert éget, visszarakod, pirítod. Ha eléggé megpirult hozzáöntöd a pörkölthöz, ha a husi már jó félig kész, de inkább már majdnem teljesen puha, és együtt puhára főzöd. Utánafűszerezel ha kell, és öntesz vizet is rá, ha nem elég, és kemény még a tarhonya. Savanyú ubival isteni. Remélem tudtam segíteni.
köszönöm a választ mindenkinek:-)
20:48-nak,nagyon köszi a recepteket,mindkettöt elkészítem(persze nem egy nap:-)),fincsi lehet.üdv -E-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!