Tojáspörköltöt hogy csináljak, hogy krémes legyen?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm imádja a tojáspörköltöt, ma én is csináltam, de nekem nem olyan lágy folyós, inkább darabos benne a tojássárgája.2012. szept. 19. 12:44
2/2 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Én is kíváncsi vagyok, te hogyan csinálod, mert "olyan új"-nak hangzik előttem, amit írsz.
Ahogyan én csinálom:
Tojásokat keményre főzöm, meghámozom, hosszába négybe vágom, félreteszem.
Igen apróra vágott (lehet reszelni is) vöröshagymát dinsztelek, pici vízzel födő alatt még párolok is rajta, hogy sűrűbb massza legyen belőle. Törtpaprika rá és felengedem. Tejfölbe, tejszínbe lisztet símára kavarok, és azzal besűrítem. (Só, bors bele). Ha ezzel összefőtt, belerakom a főtt tojásokat és azokkal is egy kicsit összefőzöm. Nokedlit, (galuskát?) készítek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!