Üdv! Teanövényből szeretnék teát készíteni, csak nem tudom, hogyan kell!? Lentebb lenne pár kérdésem
Na mármost azt írja, hogy egy evőkanál 2-3g növényt tegyek 2-3 deci vízbe
az evőkanál itt azt a kávés kiskanalat vagy a normális evőkanalat jelenti? tudom, gyökér kérdés, de egy evőkanál szerintem túl sok lenne, meg biztos, hogy több 2-3 g-nál
a másik, hogy ír a tasak forrázatot, meg főzetet is, de nem praktikus így készítenem.
szerintetek melyik lenne a jobb, ha beleteszem a növényt egy pohárba vízzel aztán berakom a mikróba 5 percre, majd lehűlés után szűröm és iszom, vagy mikróban felforralom a vizet és abba rakom bele a növényt és lehűlés után iszom meg?
vagy inkább maradjak annál, amit a tasak ír, hogy 45 percig főzzem, pótoljam a vizet -főzet
vagy forrásban lévő vízzel öntsem le és fél óráig hagyjam állni -forrázat
bocs a hosszú kérdés miatt, és kösz aki válaszol és végigolvassa ezt
amúgy férfi vagyok
Evőkanál az evőkanál.
rakd be a mikróba és bele a teanövényt ha felforrt, hagyd pár percig állni és leszűrheted.
köszi
és egy régi szar mikróba kb. mennyi idő alatt forr fel 3 deci víz?
énnekem az kell, hogy felforrjon, nem?
jah, és cukrot szoktál-e belerakni?
a 750 az mit jelent? a mikró teljesítményére érted, hogy 750 wattos?
Igen ha 750 Watton készíted 2-3 perc alatt már lobogni fog benne a víz.
Ha leszűrted utána ízesítsd.
Én citromlével és cukorral is szoktam ízesíteni.
kösz
de a cukrot nem jobb az elejént beletenni?
Mindegy hogy mikor rakod bele:)
a lényeg hogy finom legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!