Mit lehet tejszínből csinálni egyszerűen?
Szia! Csinálj belőle Rigó Jancsit!
Veszel 1 csomag piskóta lapot 1 táblacsokit, elfelezed a lapot egyik felére rákened az olvasztott csokit,ha megdermedt felkockázod.
A másik lapra pedig rákened a felvert tejszínt (ehhez vegyél 2 csomag habfixálót), amit kakaóporral ízesítesz, rápakolod a kocckázott tetejét.
Beteszed kicsit a hűtőbe, kicsit hűl és már szeletelheted is.
Nem bonyolult és hamar kész van.
maszatka
vagy cask szimplán tejszínhabot csinálsz belőle aztán azt eszed, szórhatsz rá kakóport, mindenféle cukrokat meg ilyesmi dolgokat. A tejszínt amúgy szinte bármelyik kajába bele is lehet tenni, mindenféle indiai curys kaják, gyümölcsleves, stb.
amúgy google - tejszín, és dobálja ki a recepteket
Vagy pedig kiadagolod kisebb adagokba (műanyag pohárba ), lefagyaszthatod, és ha szükséged lesz rá, akkor csak kikapod a fagyasztóból, és használatra kész. Így megmented a kukától, ha mégsem csinálnál belőle semmit.
Első
Hmm, tejszín?
Habtejszínből:
- sok-sok sütireceptet találsz a neten
- lehetne belőle Bailay's likőr (még sűrítette tej, konyak, mogyorókrém kell bele)
Főzőtejszínből:
- tejszínes hús tésztával (megpárolod a fűszerezett csíkokra vagy kockákra vágott húst, és felöntöd tejszínnel)
- tejszínes pörkölt tésztával ( a majdnem kész pörköltbe franciasaláta alap+ tejszín)
ÚGy kell hogy először csak a gyümölcsöt turmixolod le, mikor már pépes akkor felöntöd tejszínel, érzésre, aztán megint megturmixolod de akkor márcsak pár mp-ig hogy összekeveredjen de ne habosodjon fel.! Én is fiú vagyok és így szoktam csinálni, de ha érdekel holnap csinálok és lemérem :P
Viszont érdekes lehetne akkoris ha már felhabosított tejszínnel kevered össze, egy próbát lehet megér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!