Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssem a disznóhúst,...

Hogyan süssem a disznóhúst, hogy ne legyen a sütés végén kicsi?

Figyelt kérdés
Van 1 kg úgynevezett középkarajom, apám hosszában átszúrta késsel és belefűzött egy kolbászt. Bedugom a forró sütőbe fólia alatt, 1.5 óra sütés után 40 deka kaja marad meg belőle az nem elég ma 7 embernek. Nem tud valaki ennél valami gazdaságosabb sütési eljárást??

2012. szept. 16. 09:52
 1/6 anonim ***** válasza:

1. Elvileg megtehetnéd, hogy a kolbászt kiveszed belőle, de a lyuk ott marad a közepén, ezért már azok után kiklopfolni, rántani, nem lenne szerencsés. Másrészt az 1 kg akkor is 1 kg marad, attól nem lesz több.

2. Szedd le róla még sütés előtt a csontot, akkor ha már sütés után hűlt, vékonyabb szeletekre is fel tudod majd szelni, mintha rajta a csont.


3. Ha van otthon egy kis máj, akkor azt daráld, reszeld le, vagy kapard el, hagymás olajon sóval, borssal, egyéb fűszerrel, petrezselyemmel futtatsd át + főtt rizzsel összekavarva = rizottó, az egyik köret mellé

4. Gazdagon tejfölözött krumplipüré köret a másik köret hozzá + valami zöld sali. Ezekkel együtt már elég kell lennie.


5. Előétel: most ugrott be!

Főtt tojások sárgáját vajjal, tejföllel, tejszínnel sóval borssal kikeverve visszatöltöd a fehérjébe, tartárral leöntöd, dugd a hűtőbe, és mint előételt tálald fel. (Has telik vele!)


Így már fel sem fog tűnni, hogy csak 1 kg. husid volt!

2012. szept. 16. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi:), van máj, van tojás, ezeket megcsinálom amit mondtál:XD)
2012. szept. 16. 10:23
 3/6 anonim ***** válasza:
56%

Nem igazán van más technológia, a sülési veszteség az sülési veszteség.

Amit az első mondott, azzal felszaporíthatod az ételt, de a hús ugyanúgy összeesik.

Souse-vide technológiával némileg csökkenthető a veszteség, de egy háztartásban nem éri meg alkalmazni, és nem is nagyon kivitelezhető.

2012. szept. 16. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor már kizárt dolog, hogy éhen maradnak a vendégeid, vagy pedig előtte szándékosan "ráéheztek". Az pedig az ő bajuk! :))))
2012. szept. 16. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Az alapprobléma az, hogy 1 kiló csontos "középkaraj" még ha kolbásszal dugod is meg, 7 főre igen karcsú, és akkor még nagyon kimérten fogalmaztam.

A sült hús a leg "gazdaságtalanabb" ételkészítési eljárás, akár rántva, akár pörköltnek, vagy bármi másnak is sokkal kiadósabb.

A tüzet eloltandó, jók az első válaszoló tanácsai, de legközelebb többet szánj rá.

2012. szept. 16. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Megettük kolbászostul, elég lett, mert Bélának csak csontot adtunk...:(
2012. szept. 18. 14:23

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!