Hogyan süssem a disznóhúst, hogy ne legyen a sütés végén kicsi?
1. Elvileg megtehetnéd, hogy a kolbászt kiveszed belőle, de a lyuk ott marad a közepén, ezért már azok után kiklopfolni, rántani, nem lenne szerencsés. Másrészt az 1 kg akkor is 1 kg marad, attól nem lesz több.
2. Szedd le róla még sütés előtt a csontot, akkor ha már sütés után hűlt, vékonyabb szeletekre is fel tudod majd szelni, mintha rajta a csont.
3. Ha van otthon egy kis máj, akkor azt daráld, reszeld le, vagy kapard el, hagymás olajon sóval, borssal, egyéb fűszerrel, petrezselyemmel futtatsd át + főtt rizzsel összekavarva = rizottó, az egyik köret mellé
4. Gazdagon tejfölözött krumplipüré köret a másik köret hozzá + valami zöld sali. Ezekkel együtt már elég kell lennie.
5. Előétel: most ugrott be!
Főtt tojások sárgáját vajjal, tejföllel, tejszínnel sóval borssal kikeverve visszatöltöd a fehérjébe, tartárral leöntöd, dugd a hűtőbe, és mint előételt tálald fel. (Has telik vele!)
Így már fel sem fog tűnni, hogy csak 1 kg. husid volt!
Nem igazán van más technológia, a sülési veszteség az sülési veszteség.
Amit az első mondott, azzal felszaporíthatod az ételt, de a hús ugyanúgy összeesik.
Souse-vide technológiával némileg csökkenthető a veszteség, de egy háztartásban nem éri meg alkalmazni, és nem is nagyon kivitelezhető.
Az alapprobléma az, hogy 1 kiló csontos "középkaraj" még ha kolbásszal dugod is meg, 7 főre igen karcsú, és akkor még nagyon kimérten fogalmaztam.
A sült hús a leg "gazdaságtalanabb" ételkészítési eljárás, akár rántva, akár pörköltnek, vagy bármi másnak is sokkal kiadósabb.
A tüzet eloltandó, jók az első válaszoló tanácsai, de legközelebb többet szánj rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!