Csirkeaprolék levest fözök elöször, van 81 deka husom mennyi vizzel tegyem föl valami jo recept tipp?
Kb. hány tányér levest akarsz, hány főre készíted?
A csirkének milyen részei vannak meg?
Egy 4 literes fazékba rakd a husikat (bár a szárnyakat lehet hogy meghagynám külön kirántani) és önts rá annyi hidegvizet, hogy a víz kb. 2x olyan magas legyen a fazékban, mint víz nélkül ameddig érnek a husik. Tégy bele egy teáskanál sót, néhány szem borsot, 1-2 gerezd fokhagymát héjastól és egy kisebb fej vöröshagymát. Ennek a külső héját leszedted, az alsót rajta hagytad. Gyújts alá, majd ha felforrt, vedd takarékra.
Én a habot le szoktam szedni róla, nem mindenki, mert el is fövi idővel.
Ha bolti csirke, akkor már bele is rakhatod a répát-gyökeret, zellert is, hadd főjönek tovább együtt, ha háztól vásárolt baromfi, akkor várj még vele, a husi hadd főjön egy kicsit meg.
(Amikor a vöröshagyma, fokhagyma már eléggé megfőtt, mielőtt szétfőnének, kanállal dobd ki, az ízük már a levesben van.) Közben kóstold, hogy kell-e bele esetleg még só, ha úgy látod, hogy sok vizet elfőtt, akkor azt lehet, kell pótolni. Amikorra a husi megfőtt, a zöldség is. Ekkor a ezeket szépen villával vagy lapáttal kiszeded egy tálba (tányérba), a levest átszűröd másik edénybe levesszűrőn keresztül ha van. Ha nincs, megvárod, míg leülepszik, és utána szépen óvatosan félrefordítva a fazekat, hogy az alja, a ruskós rész maradjon az eredeti fazékba.
Külön kislábasba szedj a léből, a levestésztát abba főzd ki, ne a teljes fazék levesbe!
Előző vagyok!
Ha úgy döntöl, hogy a szárnyakat meghagyod kirántani, amíg a leves fő, azokat sózd be egy kicsit. Majd miután állt a sóban, panírozd be: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Ha kész a leves, bő forró zsírban (olajban) kisütöd, mellé egy kis törtkrumpli, vagy sült krumpli, és kész a komplett kaja.
1-es vagyok!
A rántott szárnyat én írtam.
Egyébként a delikát leveskocka + hasonló bolti fűszereket csak abban az esetben raknám a levesbe, ha nincs elegendő természetes hozzávaló. Ha van eredeti sárgarépa-gyökér, zeller, akkor minek a tartósítószerrel telenyomott mesterséges ízesítő. Csak elrontja a fincsi levest. Szerintem!
Másrészt vigyázz a paradicsommal, mert annak már eleve van egy kis savas alkotórésze, ha nem vagy hozzászokva az ízéhez, lehet hogy majd savanyúnak fogod a húslevesedet érezni tőle!
Örülök neki! Kedves egészségetekre!
A szárnyakat a levesben hagytad, vagy külön kirántottad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!