Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkeaprolék levest fözök...

Madmasel leopold kérdése:

Csirkeaprolék levest fözök elöször, van 81 deka husom mennyi vizzel tegyem föl valami jo recept tipp?

Figyelt kérdés
2012. szept. 14. 13:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Kb. hány tányér levest akarsz, hány főre készíted?

A csirkének milyen részei vannak meg?

2012. szept. 14. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
farhát szárny sziv láb 4 adagot szeretnék
2012. szept. 14. 13:17
 3/10 anonim ***** válasza:

Egy 4 literes fazékba rakd a husikat (bár a szárnyakat lehet hogy meghagynám külön kirántani) és önts rá annyi hidegvizet, hogy a víz kb. 2x olyan magas legyen a fazékban, mint víz nélkül ameddig érnek a husik. Tégy bele egy teáskanál sót, néhány szem borsot, 1-2 gerezd fokhagymát héjastól és egy kisebb fej vöröshagymát. Ennek a külső héját leszedted, az alsót rajta hagytad. Gyújts alá, majd ha felforrt, vedd takarékra.

Én a habot le szoktam szedni róla, nem mindenki, mert el is fövi idővel.

Ha bolti csirke, akkor már bele is rakhatod a répát-gyökeret, zellert is, hadd főjönek tovább együtt, ha háztól vásárolt baromfi, akkor várj még vele, a husi hadd főjön egy kicsit meg.

(Amikor a vöröshagyma, fokhagyma már eléggé megfőtt, mielőtt szétfőnének, kanállal dobd ki, az ízük már a levesben van.) Közben kóstold, hogy kell-e bele esetleg még só, ha úgy látod, hogy sok vizet elfőtt, akkor azt lehet, kell pótolni. Amikorra a husi megfőtt, a zöldség is. Ekkor a ezeket szépen villával vagy lapáttal kiszeded egy tálba (tányérba), a levest átszűröd másik edénybe levesszűrőn keresztül ha van. Ha nincs, megvárod, míg leülepszik, és utána szépen óvatosan félrefordítva a fazekat, hogy az alja, a ruskós rész maradjon az eredeti fazékba.

Külön kislábasba szedj a léből, a levestésztát abba főzd ki, ne a teljes fazék levesbe!

2012. szept. 14. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
3-5 literes fazék elég lesz hozzá.Felteszed a húst,de nem engeded tele a fazekat vízzel,hogy legyen hely a zöldségnek.felfőzöd,a habját leszeded,beleteszed a zöldségeket,sót,delikátot,ha van húsleveskockát.Utóbbi sós,ezzel számolni kell az ízesítésnél.Én szoktam még tenni bele egész borsot,szárított,vagy friss petrezselymet,egy egész Tv paprikát,egy egész hagymát,és egy egész paradicsomot.1,5-2 órán át lassú tűzön főzöd.Finom lesz:)
2012. szept. 14. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Ha úgy döntöl, hogy a szárnyakat meghagyod kirántani, amíg a leves fő, azokat sózd be egy kicsit. Majd miután állt a sóban, panírozd be: liszt, tojás, zsemlemorzsa.

Ha kész a leves, bő forró zsírban (olajban) kisütöd, mellé egy kis törtkrumpli, vagy sült krumpli, és kész a komplett kaja.

2012. szept. 14. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

A rántott szárnyat én írtam.

Egyébként a delikát leveskocka + hasonló bolti fűszereket csak abban az esetben raknám a levesbe, ha nincs elegendő természetes hozzávaló. Ha van eredeti sárgarépa-gyökér, zeller, akkor minek a tartósítószerrel telenyomott mesterséges ízesítő. Csak elrontja a fincsi levest. Szerintem!

Másrészt vigyázz a paradicsommal, mert annak már eleve van egy kis savas alkotórésze, ha nem vagy hozzászokva az ízéhez, lehet hogy majd savanyúnak fogod a húslevesedet érezni tőle!

2012. szept. 14. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm széépen akkor nekikezdek:
2012. szept. 14. 14:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Majd szólj ha kész, és hogyan sikerült!
2012. szept. 14. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
nagy sikert aratott köszi mégegyszer
2012. szept. 15. 11:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Örülök neki! Kedves egészségetekre!

A szárnyakat a levesben hagytad, vagy külön kirántottad?

2012. szept. 15. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!