Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puding házilag?

Puding házilag?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék bolti pudingport használni. Néztem az összetevőjét, gyakorlatilag kukorica keményítőből van. De mivel az finomított, azt sem szeretném felhasználni hozzá. Arra gondoltam, hogy teljes kiörlésű kukoricalisztből, vagy rizslisztből megcsinálnám. Próbálta már valaki?

2012. szept. 13. 15:14
 1/9 anonim ***** válasza:
27%
nem próbáltam és nem is próbálnám.Akkor inkább már zabkása...:)
2012. szept. 13. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Hogy szoktad készíteni a zabkását?
2012. szept. 13. 15:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Pudinghoz tojás sárgáját ki kell keverni cukorral,adni hozzá tojásonként 1 kanál lisztet, csomómentesre keverni, majd felönteni tejjel és felfőzni, amíg elég sűrű lesz. Ha kész bele lehet tenni a felvert fehérjét.
2012. szept. 13. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Egy bögre tejben megfőzöl 2 kanál zabpelyhet.Addig főzöd amíg jó krémes lesz, édesíted, fahéjjal megszórod, és hamm bekapod.:)
2012. szept. 13. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

A zabpehelykását én is imádom, de teszek bele cukrot és egy kis margarint is. Néha előtte a lábasban megpirítom a cukrot, ha megbarnul, hozzákeverem a tejet (fröcsög, megkeményedik a karamell!), miután feloldódott, beleöntöm a zabot és készre főzöm. Az a jó benne, hogy ha túl híg, önthetek még zabot bele, mert a forró tejben dagad meg. Ha meg sűrű, hígíthatom tejjel.

A kukoricagrízből főzött kása is nagyon finom, több kell belőle, mint a búzagrízből és tovább is kell főzni. Szoktam étcsokit darabolni késsel és a frissen kiöntött kásákra szórni. Ha pedig a kakaóporba porcukrot keversz, rá is olvad a tetejére.

Hmm, meg is kívántam egy kis grízt :D

Házitejből a legfinomabbak!

2012. szept. 15. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 mustafa33 ***** válasza:

Puding recept dédnagyanyám szakácskönyvéből 1890 évből (szó szerint, ahogy ő írta le, valójában nem a ma ismert puding. Nem próbáltam ki!):

313. Buding

Törjünk fakanálal tojásnagyságu vajat, tegyünk közé 6 tojás sárgáját, ezbe jól megáztatott 2 zsemlyét 14 deka tört mandulát ugyananyi aprószőlőt (mazsolát) és cukrot teccés szerént. A fehéréből habot vervén keverjünk közé. Őntsük egy kikent formába süsük meg szépen.

2012. szept. 19. 00:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 mustafa33 ***** válasza:

Ugyan onnan:

Tejfel buding.

két egész tojáshoz egy negyed icze (2 dcl) savanyú tejfel és ugyan anyi finom lisztet kel felkavarni ugyan tojást teszünk bele és egy asztal kendőbe teszük és forró vízbe egy fazikba egy óraig főzük és szeletekbe vágni pirított ...livel le önt....

2012. szept. 19. 00:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 mustafa33 ***** válasza:
100%

Ugyan onnan (ezt ajánlom kipróbálni):

3 tojást 1 lat (3,5 dkg) vaniliás czukorral és 2 lat (7 dkg) rendes czukorral habosra keverjük hozzáadunk 6 evőkanál vizet és lassanként a 2 lat rizslisztet. Utoljára a tejet adjuk hozzá és tűzön folyton keverve forrásba hozzuk. Ha a créme néhányszor felfort, levesszük a tűzről és a felvert kemény tojáshabot hozzáadjuk. Egy üvegtálban hidegre állítjuk. Tálaláskor gyümölcsel és geléével adjuk fel.

2012. szept. 19. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 mustafa33 ***** válasza:
100%
Jaj, az előzőb○l kihagytam a nevét: vaniliacréme buding, és a tej mennyiségét: 1 és 1/4 meszely (1/2 liter)
2012. szept. 19. 00:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!