Puding házilag?
A zabpehelykását én is imádom, de teszek bele cukrot és egy kis margarint is. Néha előtte a lábasban megpirítom a cukrot, ha megbarnul, hozzákeverem a tejet (fröcsög, megkeményedik a karamell!), miután feloldódott, beleöntöm a zabot és készre főzöm. Az a jó benne, hogy ha túl híg, önthetek még zabot bele, mert a forró tejben dagad meg. Ha meg sűrű, hígíthatom tejjel.
A kukoricagrízből főzött kása is nagyon finom, több kell belőle, mint a búzagrízből és tovább is kell főzni. Szoktam étcsokit darabolni késsel és a frissen kiöntött kásákra szórni. Ha pedig a kakaóporba porcukrot keversz, rá is olvad a tetejére.
Hmm, meg is kívántam egy kis grízt :D
Házitejből a legfinomabbak!
Puding recept dédnagyanyám szakácskönyvéből 1890 évből (szó szerint, ahogy ő írta le, valójában nem a ma ismert puding. Nem próbáltam ki!):
313. Buding
Törjünk fakanálal tojásnagyságu vajat, tegyünk közé 6 tojás sárgáját, ezbe jól megáztatott 2 zsemlyét 14 deka tört mandulát ugyananyi aprószőlőt (mazsolát) és cukrot teccés szerént. A fehéréből habot vervén keverjünk közé. Őntsük egy kikent formába süsük meg szépen.
Ugyan onnan:
Tejfel buding.
két egész tojáshoz egy negyed icze (2 dcl) savanyú tejfel és ugyan anyi finom lisztet kel felkavarni ugyan tojást teszünk bele és egy asztal kendőbe teszük és forró vízbe egy fazikba egy óraig főzük és szeletekbe vágni pirított ...livel le önt....
Ugyan onnan (ezt ajánlom kipróbálni):
3 tojást 1 lat (3,5 dkg) vaniliás czukorral és 2 lat (7 dkg) rendes czukorral habosra keverjük hozzáadunk 6 evőkanál vizet és lassanként a 2 lat rizslisztet. Utoljára a tejet adjuk hozzá és tűzön folyton keverve forrásba hozzuk. Ha a créme néhányszor felfort, levesszük a tűzről és a felvert kemény tojáshabot hozzáadjuk. Egy üvegtálban hidegre állítjuk. Tálaláskor gyümölcsel és geléével adjuk fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!