Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek ezekből?

Mit főzzek ezekből?

Figyelt kérdés

nincs itthon túl sok minden, így nem tudom mit főzzek. hátha más találékonyabb :)

tojás, egy kis kolbász, felvágott, szalonna, sajt, krumpli, hagyma, rizs, tészta, liszt, bazsalikom, fűszerek.

egy kis olaj is van és kifli is

rakott krumplit, krumplipaprikást, szalonnás-nokedlis egytálételt ilyeneket már csináltam most. előre is köszi a válaszokat!


2012. szept. 12. 08:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Krumplifasírt (héjában főzöd a krumplit, megtöröd, 1-2 nyers tojással, liszttel, só, bors egyéb fűszerekkel, fokhagymával összegyúrod, sütés előtt még megforgatod és meglapítod zsemlemorzsába), hozzá lehet valami köret, pl. párolt (főtt) rizs, petrezselyemmle.


De ugyanezen az alapon működik nálam a főtt rizs, abból is gyúrtam már fasírozottat, ebben az esetben lehet mellé köretként egy kis krumpli-főzelék.


Jó adag tésztát kifőzöl, kizsírozott (olajozott) tepsibe öntöd, rétegenként sózod, borsozod. Majd sűrűre kavart palacsinta-tésztával leöntve sütőben megsütöd. Egy kis rántott leves (tojásos leves) után nyomtatéknak jó.


Tésztát megfőzöd, kolbászból kevés lével kevéske pörköltet készítel. A tésztát olajozott tepsibe (vagy jénaiba rakod, tetejére a kolbász-pörköltet, annak a tetejére rakj sorba karikára szelt hagymát, 1-2 tojást verj fel, azzal locsold meg, és dugd a sütőbe, míg a hagyma egy kicsit puhul, a teteje pedig pirul.

2012. szept. 12. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mi mellett döntöttél, de ha maradtak hozzávalók, ajánlanék holnapra is finomságot.

Tojásos krumpli. Remélem, szereted (szeretitek).

a krumplit fel szoktam kockázni (kicsit vékonyabbra, mint a paprikáskrumplinak, de lehet karikákra is), kevés olajat öntök az edénybe, beleteszem a krumplit, rákockázom a hagymát, kicsi só, és fedő alatt elkezdem párolni. ha megpuhult, rá kell önteni a felvert (enyhén sózott)tojást, és összesütni. Nagyon finom!

Tippek:

-ha van zöldpaprika, annak az egy harmada is már nagyon finom ízt ad az ételnek.

-lehet bolondítani alá sütött szalonnával, kolbásszal is

Jó étvágyat!

2012. szept. 12. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
13. vagyok, azt még elfelejtettem, hogy még finomabb, ha a krumplit kicsit odapirítom :)
2012. szept. 12. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
sztrapacska
2012. szept. 12. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
krumplileves
2012. szept. 12. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!