Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlana valaki tuti jó...

Ajánlana valaki tuti jó kakaós csiga receptet?

Figyelt kérdés
2009. júl. 29. 12:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

50 dkg liszt

1 dl langyos tejbe 1 kk cukor plusz az élesztő(1 csomag), hogy megfusson

10 dkg cukor

csipet só

2 tojás

1,5 dl tej(hogy lágy legyen a tészta)


ezeket jól összegyúród, megkeleszted a tésztát, majd kinyújtod.Ezután én olvasztott vajjal megkenem rendesen, és nesquick kakaóval jó alaposan, vastagon megszórom.Feltekerem, kivajazott sütőbe teszem, és 180fokon nem előmelegített sütőben megsütöm, kb 30 perc alatt.Nagyon nagyon finom, csokis, a családban hamar elfogy és nem csak azért mert nagy a család:D

2009. júl. 29. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
49%
Nem tudom fejből sajnos, és nincs most itthon.. De egyszer az Oetker porélesztőn lévő recept szerint csináltam, és nagyon finom lett!
2009. júl. 29. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
köszönöm ,ki is próbálom:)
2009. júl. 29. 13:06
 4/14 anonim ***** válasza:

Én ez a recept szerint csinálom már évek óta!És imádja a család!

Annyiban változtattam rajta hogy én nem instant kakaóval csinálom hanem cukrozott(kristálycukor)kakaóval!Attól ropogasabb lesz az instnat kakaó meg folyik!Meg nagyon fontos hogy meglocsold vaniliás cukorral mert ha nem akkor kiszáradhat!De vigyázz ne sokkal mert akkor meg elázik!

Imádjuk mi is!:)


Jó sütögetést!


Andrea

2009. júl. 29. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

A recept lemaradt!:)


[link]

2009. júl. 29. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Kakaós csiga


Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt

2 tojássárga

1 kocka élesztő

4 dkg vaj

4 dkg cukor

2,5 dl langyos tej az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor

1 csipet só


töltelékhez:

14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor

10-15 dkg vaj

3-4 teáskanál kakaó


Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós.

Még 3 nap mulva is nagyon puha, nem szárad ki.


maszatka

2009. júl. 29. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
maszatkához lenne egy kérdésem...az a 2dl meleg tejszín, sima habtejszín?
2009. júl. 29. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia 16.06! Sima főzőtejszín, de ha tejet használsz, az is tökéletes. :)


maszatka

2009. júl. 29. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Maszatka!Megsütöttem a csigabigát és frenetikus lett!!!!Ezentúl csak ezt fogom sütni!!!!

Köszönöm:)

2009. júl. 29. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlik! :))


maszatka

2009. júl. 29. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!