Liba zuzából finom pörköltet lehet csinálni?
Ha ettél még finomat!!!! :)))
Úgy készítsd elő a lábasba, mintha bográcsost akarnál főzni:
tiszta zsírral kikened a lábasodnak nemcsak az alját, az oldalát is, és beleraksz egy sor zúzát, megsózod. Majd jön rá egy sor szálára vágott hagyma + karikára szelt zöldpaprika keveréke (én ehhez keverem már előre a szemes borsot és kevéske köménymagot), majd ismét a zúza, megsózva, rá a hagyma+z.paprika... legfölül zúza, és kb. fél pohár vizet öntesz rá. Beborítod, ha felforrt, leveszed a lángot annyira, hogy a födő alatt szépen pötyörögjön. Vize legyen annyi (merthogy közben a zúza is engedett ki magából valamennyit), hogy éppen ellepje a legfölső sort. Ha szeretitek a csípőset, a ketté vágott hegyespaprikát ide rakom a közepébe, ha menet közben szükségét érzed, ki is tudod belőle emelni.
Megkavarni nem szabad, csak rázni, mint a bográcsot szokták.
Amikor azt mondod, hogy no még kb. 20-25 perc és kész, akkor szoktam a törtpaprikát rászórni, azt is a fakanállal segítem, hogy mielőbb belefőjön a lébe.
Liba zúza, kacsa zúza, pulyka zúza, mind finom!
A kihízott liba zúzája nálam kb. 2,5 - 3,0 óra alatt megfőtt, az öreg pulyka zúzája szokott kb. 4,0 - 4,5 órát főni.
Persze az sem mindegy, hogy ki mennyire erős lángon főzi, no meg hogy öreg, vagy fiatal volt a jószág.
Micsoda csapás!!!
És ráadásul a liba zúza finomabb, mint a pulyka zúza! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!