Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Liba zuzából finom pörköltet...

Liba zuzából finom pörköltet lehet csinálni?

Figyelt kérdés
2012. szept. 7. 11:19
 1/9 anonim ***** válasza:
IGen, nagyon finom, csak arra figyelj, hogy elég sokáig tart, mire megpuhul (4-5 óra), viszont megéri, mert sokkal jobb, mint a csirkezuza.
2012. szept. 7. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha ettél még finomat!!!! :)))

Úgy készítsd elő a lábasba, mintha bográcsost akarnál főzni:

tiszta zsírral kikened a lábasodnak nemcsak az alját, az oldalát is, és beleraksz egy sor zúzát, megsózod. Majd jön rá egy sor szálára vágott hagyma + karikára szelt zöldpaprika keveréke (én ehhez keverem már előre a szemes borsot és kevéske köménymagot), majd ismét a zúza, megsózva, rá a hagyma+z.paprika... legfölül zúza, és kb. fél pohár vizet öntesz rá. Beborítod, ha felforrt, leveszed a lángot annyira, hogy a födő alatt szépen pötyörögjön. Vize legyen annyi (merthogy közben a zúza is engedett ki magából valamennyit), hogy éppen ellepje a legfölső sort. Ha szeretitek a csípőset, a ketté vágott hegyespaprikát ide rakom a közepébe, ha menet közben szükségét érzed, ki is tudod belőle emelni.

Megkavarni nem szabad, csak rázni, mint a bográcsot szokták.

Amikor azt mondod, hogy no még kb. 20-25 perc és kész, akkor szoktam a törtpaprikát rászórni, azt is a fakanállal segítem, hogy mielőbb belefőjön a lébe.


Liba zúza, kacsa zúza, pulyka zúza, mind finom!

2012. szept. 7. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

A kihízott liba zúzája nálam kb. 2,5 - 3,0 óra alatt megfőtt, az öreg pulyka zúzája szokott kb. 4,0 - 4,5 órát főni.

Persze az sem mindegy, hogy ki mennyire erős lángon főzi, no meg hogy öreg, vagy fiatal volt a jószág.

2012. szept. 7. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
jajj,de ennék most olyat :PPP
2012. szept. 7. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi ! Bográcsozni fogunk és a pulyka zuza nem volt szép a piacon . ráadásul drágábban adták mint a liba zuzát :
2012. szept. 7. 12:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Micsoda csapás!!!

És ráadásul a liba zúza finomabb, mint a pulyka zúza! :)))

2012. szept. 7. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Hú, de milyen finomat, nyelek is most nagyokat. :-))))
2012. szept. 7. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem főtt még meg? Mikorra lesz készen?
2012. szept. 7. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Vasárnap lesz megfőzve. most vörösborban ,fürdenek, sok fokhagymával ,és vörös hagymávalés szemes bors társaságában . Megnéztem jól elvannak...
2012. szept. 7. 15:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!