Leírnád pontosan, hogy hogy csinálod a kakaós csigát? Miből mennyit teszel bele? Meg az egész folyamatot. Nekem nagyon kiszáradt, mi lehet a baj? Valami praktika?
Én ezt szoktam megcsinálni és nem száraz.
Hozzávalók:
2 és fél dl tej
csipet só
10 dkg cukor
5 dkg Rama
2 db tojás
60 dkg liszt
2 és fél dkg élesztő
Elkészítés: Összedagasztjuk a tésztát, meleg helyen jól megkelesztjük. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, olajjal megkenjük. Én instant kakaót használok, azzal megszórom, feltekerem. Két-három centi szélesen felvágom, tepsibe teszem, egymástól kis távolságra, és kelesztem. Felvert tojással megkenem, és az előmelegített sütőben kis lángon megsütöm, amikor már kezd szép színe lenni akkor jó, és mehet a következő adag.
én is azt ajánlom, hogy sütés közben locsold meg vaniliás tejjel.
nagyon fincsi, puha lesz.
50 dkg liszt, 1 tasak porélesztőt elkeverni
2,5 dl tej, 0,5 dl olajjal dagasztani
keleszteni 40 percig
a lehető legvékonyabbra kinyújtod
20 dkg margarint mikroban puhitasz
2 ek sütő kakaó port
2 ek cukort a puha margarinal elkeversz
ezt a tésztára kened
feltekered késsel tekercseket várgsz
hideg sütöbe tedd a többi tepsit a sütő tetejére hogy kelljen a tészta
kb 10-15 percig süsd mikor a széle éppen barnul vedd ki így nem szárad ki
mikor kiveszed rögtön öntözd meg tejjel
megisza a tejet ettől is puhul.
Ezt a receptet használom, még másnap is finom puha, már ha marad belőle. :) Szerintem is a sütés közbeni, tejjel történő locsolgatás puhítja egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!