Lazacot milyen körettel, elkészítéssel, mártással csináljak?
Sokfajta halat sütöttem-főztem már, lazacot még nem.
Ha kezembe akadna 1-2 közülük, ezen linken kezdenék el keresgélni.
(Elvégre az alaszkai barna-medvét mégsem kérdezhetném)
Lazac tejfölös szósszal
Hozzávalók:
4 lazacfilé
Rama margarin
só
bors
Szósz:
1 1/2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 1/2 evőkanál cukor
1/2 póréhagyma felszeletelve
citrom
petrezselyem
A halat bőrével lefelé a serpenyőbe helyezzük, és 4-5 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Megfordítjuk, és a másik oldalt is 4-5 percig sütjük. A haldarabokat kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A tejfölt és a tejszínt beleöntjük a visszamaradt margarinba, és hozzáadjuk a póréhagyma karikákat. 3-4 percig lassú tűzön forraljuk. Előmelegített tányérokra öntjük a szószt, és ráhelyezzük a halat. Petrezselyemmel és citrommal díszítjük. Főtt burgonyával és uborkasalátával tálaljuk.
Ez az eredeti recept a mindmegettéről, de az egyik hozzászóló tippje alapján raktam bele sonkát és gombát. Nagyon finom és laktató.
Mi úgy szoktuk, ha bőrös akkor bőrével lefelé sütni egy kis vaj vagy olaj alá, de csak egy pici és szépen megsütjük mindkét felét, aztán a köret minálunk petrezselymes krumpli, vagy krumplipüré vagy sült krumpli. A mártás meg kapor mártás, vagy petrezselyem mártás, vagy snidling mártás, vagy fokhagyma mártás, vagy sajtmártás.
Linkelek recepteket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!