Lazacot milyen körettel, elkészítéssel, mártással csináljak?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Sokfajta halat sütöttem-főztem már, lazacot még nem.
Ha kezembe akadna 1-2 közülük, ezen linken kezdenék el keresgélni.
(Elvégre az alaszkai barna-medvét mégsem kérdezhetném)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Lazac tejfölös szósszal
Hozzávalók:
4 lazacfilé
Rama margarin
só
bors
Szósz:
1 1/2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 1/2 evőkanál cukor
1/2 póréhagyma felszeletelve
citrom
petrezselyem
A halat bőrével lefelé a serpenyőbe helyezzük, és 4-5 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Megfordítjuk, és a másik oldalt is 4-5 percig sütjük. A haldarabokat kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A tejfölt és a tejszínt beleöntjük a visszamaradt margarinba, és hozzáadjuk a póréhagyma karikákat. 3-4 percig lassú tűzön forraljuk. Előmelegített tányérokra öntjük a szószt, és ráhelyezzük a halat. Petrezselyemmel és citrommal díszítjük. Főtt burgonyával és uborkasalátával tálaljuk.
Ez az eredeti recept a mindmegettéről, de az egyik hozzászóló tippje alapján raktam bele sonkát és gombát. Nagyon finom és laktató.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mi úgy szoktuk, ha bőrös akkor bőrével lefelé sütni egy kis vaj vagy olaj alá, de csak egy pici és szépen megsütjük mindkét felét, aztán a köret minálunk petrezselymes krumpli, vagy krumplipüré vagy sült krumpli. A mártás meg kapor mártás, vagy petrezselyem mártás, vagy snidling mártás, vagy fokhagyma mártás, vagy sajtmártás.
Linkelek recepteket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!