Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kb.1,5-2 kg paradicsomom van....

Kb.1,5-2 kg paradicsomom van. Mit készítsek belőle?

Figyelt kérdés
2012. szept. 7. 09:13
 1/6 anonim ***** válasza:

1. Ha van fagyasztód, egy részét kockázd fel, zacsizd be, jó lesz télire lecsónak, egyebeknek. A z-paprikát leszeltelve külön szoktam fagyasztani, nem keverem össze.


2. Lecsó

3. Krumplit nyersen szeletelj vékonyra, hozzá karikára szelt zöldpaprika, szálára vágott vöröshagyma, néhány paradicsom felkockázva, 1-2 pár virsli karikára szelve. Az egészet kavard össze sóval, borssal.

Zománcos tepsi alját kend ki zsírral vagy olajjal + tejföllel, a fentieket öntsd bele, majd a tetejére is tégy tejfölt. Fóliával beborítva dugd a sütőbe, a paradicsom levet enged és az egész átpuhul. Majd fólia le, a teteje is megpirul (ha akarsz megszórhatod reszelt sajttal is) Jó étvágyat!

2012. szept. 7. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
dobáld meg valamelyik nagykövetséget
2012. szept. 7. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
paradicsomos tészta. Pár paradicsomot hámozz meg (esetleg forróvízbe mártva), olajon kezdd el fonnyasztani őket, meg próbáld szétnyomkodni. Idővel ilyen szósz állagú lesz. Mehet bele fokhagyma, kicsi oregano, só, egy kevés ketchup. Szerintem nagyon finom szósz :) a többit meg lefagyaszthatod.
2012. szept. 7. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Jó kis kolbászos lecsót, tarhonyával. Én is ma azt főztem, isteni lett. :)))
2012. szept. 7. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Paradicsomsaláta: Paradicsomszeleteket, apróra vágott lilahagymát összekeversz, mehet rá öntet (kis ecet, olívaolaj, só, bors és víz keveréke), bazsalikomlevelekkel lehet díszíteni. Sok főétel mellé jó.


Görög saláta: Paradicsomot, uborkát kockázva, hagymát apróra vágva, olajbogyóval, feta-sajttal összekevered, fűszerezed (só, bors, esetleg bazsalikom), esetleg olíva olajjal locsolod


Készíthetsz otthoni paradicsomszószt: olívaolajon apróra vágott fokhagymát pirítasz, meghámozott, lecsöpögtetett paradicsomszeleteket belekevered majd sózod, borsozod, ízlés szerint fűszerezed (oregano, bazsalikom). Kis lángon, gyakran kevergetve, óvatosan megfőzöd a paradicsomot. Turmixolni is lehet, ha nagyon darabos marad. Pizzára és bolognai szószhoz nagyon jó.

Hasonló eljárással levest is tudsz főzni belőle.

2012. szept. 7. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat. Szép hétvégét mindenkinek!
2012. szept. 8. 08:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!