Kb.1,5-2 kg paradicsomom van. Mit készítsek belőle?
1. Ha van fagyasztód, egy részét kockázd fel, zacsizd be, jó lesz télire lecsónak, egyebeknek. A z-paprikát leszeltelve külön szoktam fagyasztani, nem keverem össze.
2. Lecsó
3. Krumplit nyersen szeletelj vékonyra, hozzá karikára szelt zöldpaprika, szálára vágott vöröshagyma, néhány paradicsom felkockázva, 1-2 pár virsli karikára szelve. Az egészet kavard össze sóval, borssal.
Zománcos tepsi alját kend ki zsírral vagy olajjal + tejföllel, a fentieket öntsd bele, majd a tetejére is tégy tejfölt. Fóliával beborítva dugd a sütőbe, a paradicsom levet enged és az egész átpuhul. Majd fólia le, a teteje is megpirul (ha akarsz megszórhatod reszelt sajttal is) Jó étvágyat!
Paradicsomsaláta: Paradicsomszeleteket, apróra vágott lilahagymát összekeversz, mehet rá öntet (kis ecet, olívaolaj, só, bors és víz keveréke), bazsalikomlevelekkel lehet díszíteni. Sok főétel mellé jó.
Görög saláta: Paradicsomot, uborkát kockázva, hagymát apróra vágva, olajbogyóval, feta-sajttal összekevered, fűszerezed (só, bors, esetleg bazsalikom), esetleg olíva olajjal locsolod
Készíthetsz otthoni paradicsomszószt: olívaolajon apróra vágott fokhagymát pirítasz, meghámozott, lecsöpögtetett paradicsomszeleteket belekevered majd sózod, borsozod, ízlés szerint fűszerezed (oregano, bazsalikom). Kis lángon, gyakran kevergetve, óvatosan megfőzöd a paradicsomot. Turmixolni is lehet, ha nagyon darabos marad. Pizzára és bolognai szószhoz nagyon jó.
Hasonló eljárással levest is tudsz főzni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!