Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hagymalevest hogyan készítsek?

Hagymalevest hogyan készítsek?

Figyelt kérdés

A Dallas Étteremben ettem többször valami isssteni hagymalevest: sűrű volt, sötét arany (majdnem barna) színű, kissé édes-pikáns. Amit tudni vélek róla: vöröshagymából készült, feltételezem hogy karamellizálva volt a hagyma, azért volt az édeskés íze, és vajpuha volt benne a hagyma. Tutira sokáig főzték. Tejszín biztosan nem volt benne, de nem tudom hogy sűrítették-e bármivel is.

Sajnos a receptet hosszas könyörgésem ellenére sem adták ki :(

Van esetleg valakinek olyan receptje, ami ilyen hagymalevest eredményez? Vagy segítenétek ötletelni, hogyan csináljam? Hétvégén mindenképpen ilyet szeretnék főzni :) A kritikus kérdéseim: a hagyma karamellizálásához tegyek hozzá egy pici cukrot, vagy magától is menni fog neki? Mindkét verziót olvastam már. Mivel öntsem fel? Vajon a kockából készült erőlevessel nem szúrom el nagyon? Bármilyen jó is lenne, nincs kedvem nekiállni alaplevet főzőcskézni...

Köszi!

2012. aug. 30. 15:30
 1/1 anonim ***** válasza:
Én a Jamie Oliver félét szoktam csinálni: Többféle hagymát veszel (sonkahagyma, vöröshagyma, fehér hagyma), felszeleteled. Kis olajon pár levélke friss zsályát pirítassz, majd erre teszed a hagymakarikákat és nagyon lassú tűzön megpárolod, míg selymes kinézetű nem lesz. Felöntöd húslével (én egyszerűsítettem, vízzel öntöm fel és teszek bele leveskockát), ha kell, sózod és készre főzöd. Pirítós kenyérre teszel egy szelet sajtot, ráolvasztod (vagy rásütöd kicsit, ha úgy jobban szereted) és tálaláskor a levesbe teszed (mindenki a saját tányérjába) a pirítóst. Azt nem tudom, hogy olyan lesz-e, mint amit ettél, de én nagyon szeretem így ;)
2012. aug. 30. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!