Hagymalevest hogyan készítsek?
A Dallas Étteremben ettem többször valami isssteni hagymalevest: sűrű volt, sötét arany (majdnem barna) színű, kissé édes-pikáns. Amit tudni vélek róla: vöröshagymából készült, feltételezem hogy karamellizálva volt a hagyma, azért volt az édeskés íze, és vajpuha volt benne a hagyma. Tutira sokáig főzték. Tejszín biztosan nem volt benne, de nem tudom hogy sűrítették-e bármivel is.
Sajnos a receptet hosszas könyörgésem ellenére sem adták ki :(
Van esetleg valakinek olyan receptje, ami ilyen hagymalevest eredményez? Vagy segítenétek ötletelni, hogyan csináljam? Hétvégén mindenképpen ilyet szeretnék főzni :) A kritikus kérdéseim: a hagyma karamellizálásához tegyek hozzá egy pici cukrot, vagy magától is menni fog neki? Mindkét verziót olvastam már. Mivel öntsem fel? Vajon a kockából készült erőlevessel nem szúrom el nagyon? Bármilyen jó is lenne, nincs kedvem nekiállni alaplevet főzőcskézni...
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!