Hogyan készítsek muffint cukor hozzáadása nélkül?
Le akarom állítani a családomat a sok cukorról. Anyukám kifejezetten szereti a cukrot és nem érzi ha valami már túl cukros. Most be szeretném nekik bizonyítani, hogy cukor nélkül is lehet finom sütit csinálni. Kérdés, hogy mivel édesítsem. Édesítő szerek kizárva!!! Csak természetes alapanyag lehet!!! Gondoltam pl. a mézre de nem akarom, hogy nagyon mézeskalács íze legyen.
Vagy mit?? :)
Répacukor, szőlőcukor, gyümölcscukor, nádcukor... stb, mind cukor. a méz is "cukor". mesterségeset nem akarsz,akkor ezek közül kell választani.a méztől nem lesz mézecskalács íze, az a fűszereken múlik, viszont több kell az édes íz eléréséhez, és könnyen oda is kap a mézes muffin.
vannak nyírfacukor és egyéb társai, de szinte megfizethetetlenek.
A fentiek nélkül is édes lesz a muffinod, ha édes gyümölcsökkel teszed tele. Én pl a banánturmixot mindig édesítés nélkül iszom, mert a tej meg a banán önmagában is elég édesek. Jó tudom ez nem turmix, de ugyanúgy abba se kell feltétlenül cukor.
Az aszalt gyümölcsök, a szilva, a banán, a kókusz stb. mind nagyon cukrosak. A banánnal még a lisztet is helyettesítheted részben, mivel hasonlóképpen magas a szénhidráttartalma.
A muffinba nem kell sok cukor,az nem érződik rajta. Tehát nem az a kimondottan édes sütemény.
Ha kihagyod belőle a cukrot.akkor ízetlen lesz. Ha mézet teszel bele,akkor a tészta állaga nehezebb lesz.
Inkább felezd meg a cukor mennyiségét,ha túl édesnek találod.
Cukor nélkül csak sós sütit lehet finomat csinálni.
Ennyi cukorra szüksége van a szervezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!