A barátom nemsokára hazaér, és úgy gondoltam valami könnyűvel várom. Elég sokféleképpen készítettem már csirkemellet, úgy tűnik, kifogytam az ötletekből. Valami tésztás ötvözés is érdekelne. Jó lenne valami különlegeset csinálni, ami nem kerül sokba.
Apró kockákra vágva megpirítanám és belekeverném majonézes, petrezselymes spagetti salátába.
2012. aug. 19. 14:07
2/11 anonim válasza:
Gyrost.Nem tésztás,de jó:)
Ha ragaszkodsz a tésztához,akkor tejszínes gombás csirkemellet készíts neki!
2012. aug. 19. 14:09
3/11 anonim válasza:
Mi már szinte törzsvendégek vagyunk az egyik étteremben, ahol giros tálat kérünk. Rendkivül finom, egészséges, olcsó. A csirkemellett kockákra vagdossák és roston megsütik. Réáteszik egy ovális fatányérra és adnak hozzá kockára vágott zöldségféléket /hagyma, paradicsom, uborka, káposzta/. A zöldségféléket /nyers/ leöntik valamilyen öntettel, vagy egy kis tejföllel. Hasábburgonyát is kérhetsz hozzá, bár mi anélkül esszük. A tál egyik felébe tesznek egy kávéskanál erős darált pirospaprikát. Mennyei eledel. Ha nincs lehetőséged roston sütni a húst, először párold meg egy kis zsiradékon, majd hirtelen süsd át, végig kavargatva, hogy oda nem égjen.
2012. aug. 19. 14:10
4/11 A kérdező kommentje:
A gyros jó ötlet, de épp múlt héten volt pitában. :)
2012. aug. 19. 14:11
5/11 A kérdező kommentje:
Milyen az a spagetti sali?
2012. aug. 19. 14:13
6/11 anonim válasza:
Én ezt csináltam tegnap: Csirkemellet felkockáztam, rádobtam az olajban megfonnyadt, apróra vágott hagymára. Összesütöttem, majd lefedtem párolódni. Mikor kész lett, adtam hozzá egy konzerv kukoricát, ráöntöttem egy doboz tejfölt, sóval, borssal, majoránnával ízesítettem. Kicsit rotyogott, majd rászórtam a reszelt, füstölt sajtot, megvártam míg elolvad, és kész is lett. Nagyon finom lett, pedig csak úgy össze akartam dobni valamit. :) Én rizzsel ettem, de mivel szószos, tésztával is jó lehet.
2012. aug. 19. 15:04
7/11 anonim válasza:
Én imádom a spenótos gombás csirkemellet masnitésztával. Ha érdekel leírom a receptet..
2012. aug. 19. 15:05
8/11 anonim válasza:
Ha változatosságot akarsz,akkor ne csirkemellet csinálj. Hanem sertés vagy marhahúst. Ha mindenképpen baromfi,akkor combból,hátából,szárnyából egy finom paprikást.
2012. aug. 19. 15:21
9/11 anonim válasza:
Mexikói rizses csirke:
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
1 konzerv kukorica
15 dkg főtt bab
10 dkg rizs
5 dkg mazsola
3 evőkanál marinált paprika
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 cseresznyepaprika
1 teáskanál curry
késhegynyi kömény
só
bors
Elkészítés:
Olajon üvegesre dinszteljük a finomra vágott hagymát. A tűzről levéve belekeverjük a köményt és az erős paprikát. Visszatéve a tűzre rárakjuk a lebőrözött, kicsontozott és kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig sütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük.
Másik serpenyőben a megmosott rizst megfuttajuk, hozzáadjuk a mazsolát, a kukoricát levével együtt. Beletesszük a húst, a főtt babot és a marinált paprikát. Végül annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Belekeverjük a curryt, sóval, borssal ízesítjük, óvatosan összekeverjük, majd az edényt befedjük. Felforralva kis lángon keverés nélkül 25 percig főzzük. Azután levesszük a tűzről, és a fedőt rajta hagyva 20 percig saját gőzében hagyjuk állni.
2012. aug. 19. 16:23
10/11 anonim válasza:
Gördíts lefele a kapcsolódó kérdésekhez, ott van egy csomó jó recept. zöldséges tésztásat is találsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!