Szerinted melyik torta lenne szebb? Rokonok jönnek és szeretném picit "elkápráztatni" őket, az alakalom a kislányom 4. szülinapja.
Póniimádó a lányka, ez az alapötlet :)
Ami még biztos: túrótöltelékes, 25 centis kerek torta lesz, fehér fondanttal borítva.
Ezenkívül elég sokmindent beszereztem, csak koncepció kéne...
amim van:
- sötétrózsaszín alapszínű, csillogó pirosas indamintás szalag körben a tortát díszíteni, nagy masnival szép mutatós lenne.
- kis marcipánvirágok, 5-5 db pirosas-rózsaszín és halványrózsaszín. Szerintem illenek a szalaghoz.
- van egy igazi kis pónifigurám, ajándéknak szántuk de akár lehet tortadísz is, csak színben kicsit elüt: pasztel orgonalila, a sörénye+farka citromsárga, a farán a cukijegy pirosas-rózsaszín virágok (ez akár illik is a marcipánvirágocskákhoz.
- van rószaszín marcipántömböm, csinálhatnék rá egy póni alakot (mint egy rajzot képzeljétek el, a kinyújtott marcipénból puzzleként összeraknám a darabokat. a Sörényéhez is lenne ötletem, mert van Dr Oetker-féle dekortollam ,azzal lehetene neki pl piros vagytöbbszínű sörényt is csinálni.
- van egy sötétrószaszín, tollra festett pillangóm, kb max 200 ft-os nagyságú a szárnyfesztávja, dróton van, bele lehetne szúrni a tortába :)
- vajkrémet fogok csinálni a fondant alá, akár be is színezhetem, mert van ételfestékem, tudnék rószaszínt vagy lilát, sárgát is akár... pl ha nem a selyemszalag lesz akkor körben a tortaszélt...
- Dr Oetker-féle cukordekor toll, kis kiszerelés de pl a sárgát lehetne használni a lila-sárga pónihoz pl kis sárga virágokat vagy mittomén rajzolni
- vajkrémet is színezhetek azzal is lehetne díszíteni
Nektek melyik torta tetszene inkább? egy 3D-s, igazi pónis, beleszúrt díszekkel, szalaggal, színre fehér alapon lila-sárga és rózsaszín összhatással
, vagy egy laposabb kiterjedésű, hagyományosabb de színben harmonizálóbb (fehér alapon rózsaszín árnyalatok) torta pl
vettem pillecukrot is, halvány rószaszín, fehér és sárga darabkák, drótra lehetne őket tűzni... vagy akár marcipánból szíveket is lehetne ugyanígy.
Sajna
Én írtam a másik kérdésedre, a GYerekvállalás-nevelés témakörben, de eltűnt a kérdés.
Én is azt írtam, hogy nem szeretem a nem ehető díszeket a tortán, én vagyok aki szoktam formatortákat készíteni megrendelésre.
Még mindig azt mondom, hogy vagy egy marcipán pónit vennék, (inkább csinálnék fondantból), vagy a második 2Ds variáció.
Esetleg amit írtam, az emeletes torta, emelet oldalán a 2Ds pónival, még egy jelenetet is tudsz hozzá csinálni, pl a lányod kedvencét díszítésként.
Törölték, mert ide egyszer már kiírtam...
köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz
még alszom rá egyet, hogy milyen legyen, megpróbálom megcsinálni a marcipánlovat ,aztán ha nem sikerül akkor ráállítom a pónit :)
hát hömm, végül ilyen lett:
kicsit fapados mert nem lett végül annyi időm a kivitelezésre mint szerettem volna, de a lánykának nagyon tetszik :D
még 1x köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!