Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerinted melyik torta lenne...

Szerinted melyik torta lenne szebb? Rokonok jönnek és szeretném picit "elkápráztatni" őket, az alakalom a kislányom 4. szülinapja.

Figyelt kérdés

Póniimádó a lányka, ez az alapötlet :)

Ami még biztos: túrótöltelékes, 25 centis kerek torta lesz, fehér fondanttal borítva.

Ezenkívül elég sokmindent beszereztem, csak koncepció kéne...

amim van:

- sötétrózsaszín alapszínű, csillogó pirosas indamintás szalag körben a tortát díszíteni, nagy masnival szép mutatós lenne.

- kis marcipánvirágok, 5-5 db pirosas-rózsaszín és halványrózsaszín. Szerintem illenek a szalaghoz.

- van egy igazi kis pónifigurám, ajándéknak szántuk de akár lehet tortadísz is, csak színben kicsit elüt: pasztel orgonalila, a sörénye+farka citromsárga, a farán a cukijegy pirosas-rózsaszín virágok (ez akár illik is a marcipánvirágocskákhoz.

- van rószaszín marcipántömböm, csinálhatnék rá egy póni alakot (mint egy rajzot képzeljétek el, a kinyújtott marcipénból puzzleként összeraknám a darabokat. a Sörényéhez is lenne ötletem, mert van Dr Oetker-féle dekortollam ,azzal lehetene neki pl piros vagytöbbszínű sörényt is csinálni.

- van egy sötétrószaszín, tollra festett pillangóm, kb max 200 ft-os nagyságú a szárnyfesztávja, dróton van, bele lehetne szúrni a tortába :)

- vajkrémet fogok csinálni a fondant alá, akár be is színezhetem, mert van ételfestékem, tudnék rószaszínt vagy lilát, sárgát is akár... pl ha nem a selyemszalag lesz akkor körben a tortaszélt...

- Dr Oetker-féle cukordekor toll, kis kiszerelés de pl a sárgát lehetne használni a lila-sárga pónihoz pl kis sárga virágokat vagy mittomén rajzolni

- vajkrémet is színezhetek azzal is lehetne díszíteni

Nektek melyik torta tetszene inkább? egy 3D-s, igazi pónis, beleszúrt díszekkel, szalaggal, színre fehér alapon lila-sárga és rózsaszín összhatással

[link]

, vagy egy laposabb kiterjedésű, hagyományosabb de színben harmonizálóbb (fehér alapon rózsaszín árnyalatok) torta pl

[link]

2012. szept. 6. 12:26
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

vettem pillecukrot is, halvány rószaszín, fehér és sárga darabkák, drótra lehetne őket tűzni... vagy akár marcipánból szíveket is lehetne ugyanígy.

Sajna

2012. szept. 6. 12:28
 2/14 A kérdező kommentje:
sajna szivárványhoz nincs elég szép élénk színű alapanyagom és már időm se megcsinálni
2012. szept. 6. 12:28
 3/14 anonim ***** válasza:
Én a beleszúrós meg rárakós műanyagosat kihagynám. Csak ehető dolgokkal díszíteném, tehát nálam egyértelműen a marcipános pónimintás lenne a nyerő. A többit kapja ajándékba.
2012. szept. 6. 12:30
 4/14 anonim ***** válasza:
marcipános pónis
2012. szept. 6. 12:31
 5/14 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Tortán nem jó a nem ehető dísz.
2012. szept. 6. 13:13
 6/14 anonim ***** válasza:

Én írtam a másik kérdésedre, a GYerekvállalás-nevelés témakörben, de eltűnt a kérdés.

Én is azt írtam, hogy nem szeretem a nem ehető díszeket a tortán, én vagyok aki szoktam formatortákat készíteni megrendelésre.

Még mindig azt mondom, hogy vagy egy marcipán pónit vennék, (inkább csinálnék fondantból), vagy a második 2Ds variáció.

Esetleg amit írtam, az emeletes torta, emelet oldalán a 2Ds pónival, még egy jelenetet is tudsz hozzá csinálni, pl a lányod kedvencét díszítésként.

2012. szept. 6. 14:07
 7/14 A kérdező kommentje:

Törölték, mert ide egyszer már kiírtam...

köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz

még alszom rá egyet, hogy milyen legyen, megpróbálom megcsinálni a marcipánlovat ,aztán ha nem sikerül akkor ráállítom a pónit :)

2012. szept. 6. 14:11
 8/14 anonim ***** válasza:
33%
Drukkolok, hogy jól sikerüljön! Isten éltesse a picilányt!
2012. szept. 6. 14:13
 9/14 A kérdező kommentje:

hát hömm, végül ilyen lett:

[link]

kicsit fapados mert nem lett végül annyi időm a kivitelezésre mint szerettem volna, de a lánykának nagyon tetszik :D

még 1x köszi a válaszokat!

2012. szept. 8. 17:38
 10/14 A kérdező kommentje:
ja meg még nincs rajta a 4 rószaszín gyertya: jobb oldalon lesznek ívben
2012. szept. 8. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!