Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ötletes és finom ebéd?

Ötletes és finom ebéd?

Figyelt kérdés
Olyan nehéz mindig kitalálni, hogy mit főzzek.Van valami ötlet?
2009. júl. 28. 14:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsomos húsgombóc

hozzávalók 4 főre


* 0,5 kg darált hús (sertés comb)

* 1,5 kg paradicsom

* 80 g reszelt sajt (kemény)

* 50 g zsemlemorzsa

* 50 g mortadella

* 1 tojás

* 1 nagy vöröshagyma

* 60 ml tej

* friss bazsalikom

* friss petrezselyem

* só

* bors

* olaj


elkészítés


1. A paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd onnan kivéve lehúzzuk a bőrét. A paradicsomot összevágjuk és az apróra vágott hagymával, és a bazsalikom egy részével összefőzzük kb. 30 perc alatt.

2. Amíg a paradicsom fő, addig összedolgozzuk a húst az apróra vágott mortadellával, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal, a tojással, a sóval, a borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. Amikor összedolgozzuk a húst, a tejet is adjuk hozzá, hogy lágyabb legyen. Formázzunk kb. 3 cm átmérőjű kis golyókat a húsból, és forró olajban süssük ki.

3. A megfőtt paradicsomszószt turmixoljuk össze, majd egy lábasban 10 perc alatt főzzük össze a húsgombócokkal. Utána tálalhatjuk is.

2009. júl. 28. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Baconos roll

hozzávalók 4 főre


* 450 g sertésszűz

* 1 közepes fej vöröshagyma

* 50 g szárított sonka

* 5 közepes fej Portobello gomba

* 6 db mini mozzarella golyó

* ½ tojás

* 1 csokor petrezselyem

* só, bors

* 15 szelet bacon

* diónyi vaj

* 1 ek olívaolaj


elkészítés


1. A húst húsdarálón kétszer átdaráljuk, majd nagyobb tálba tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpároljuk, és a megtisztított, szintén apró kockákra vágott gombát dinszteljük a hagymás olajon.

2. Hozzákeverjük a ledarált húshoz a hagymás-gombás egyveleget, a kis darabokra vágott szárított sonkát, petrezselymet és a fél tojást. Alaposan összekeverjük, sóval, borssak ízesítjük.

3. Fél méter hosszú alufóliadarab középső részét (minden irányban a széleken 3 cm-t elhagyva) a puha vajjal bekenjük. Hosszanti irányban elkezdjük a baconszeleteket egymás mellé, a vajas fóliára lefektetni. Inkább fedjék egymást, mintsem hézag legyen közöttük, hisz ez alkotja majd a végén a külső borítást a hústöltelék körül. Ha már kb. 8-10 szeletet lefektettünk egymás mellé, a fólia széléhez kell érnünk. A maradék baconszeleteket félbevágjuk, és a fele hosszúságúakat tesszük le folytatólagosan az előző sor alá.

4. Ezután a tölteléket egyenletesen elosztjuk, és szétsimítjuk a baconszeleteken, majd a közepén mintegy csíkot alkotva, belenyomkodjuk a húsos masszába az apró darabokra vágott mozzarella golyókat.

5. A fólia segítségével az egészet feltekerjük, egy hengert kapunk, jól beletekerjük az alufóliába, és 190 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 45 percig sütjük. (A sütőrácsra helyezzük, alá pedig alufóliával kibélelt tepsit helyezünk, hogy az esetlegesen kifolyó húslevet felfogja.)

6. A 45 perc leteltével, óvatosan kivesszük a tekercset a sütőből, kibugyoláljuk az alufólfóliából, és a húslevet leöntve, a tepsire helyezzük, visszatoljuk a sütőbe. Időnként megforgatva, kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk.

2009. júl. 28. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

-zöldséges bableves

-húsleves

-tojásleves

-zöldségleves

-gyümölcsleves

-frankfurti leves


-Túrógombóc

-túrós/sajtos-tejfölös/diós/mákos/grízes/sonkás tészta

-sztrapacska

-paprikás krumpli

-pörkölt rizzsel/krumplival/tésztával

-fasírt salátával/krumplival

-(le)sütött hús krumplival/salátával

-frissensültek krumplival/párolt zöldséggel/salátával

-rakott krumpli

-lecsó

-töklecsó(ugyanolyan,mint a sima lecsó,csak tökből van és isteni finom)

-bolognai spagetti

-zöldbab/lencse/tarkabab/borsó/sárgaborsó/tök/kelkáposzta főzelék fasírttal/csirkemellfalatkával(boltban lehet kapni,nagyon finom,főzelékekhez passzol is)


-almás pite

-keksztekercs

-pogácsa

-rétes

-sörkifli


Hirtelen ezek jutottak eszembe:D

2009. júl. 28. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

lasagne


hozzávalók:

30 dkg lasagne

25 dkg darált marhahús (lehet sertéshús is)

25-25 dkg sajt

1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom vagy 40 dkg friss paradicsom

2 evõkanál sûrített paradicsom

2 evõkanál olaj

1 dl vörösbor

2 dl paradicsomlé

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma

olasz fûszerkeverék (rozmaring, kakukkfû, oregano, bazsalikom)

só, kis cukor, frissen õrölt bors

Elkészítés:

A hagymát kis kockákra felvágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Majd együtt pároljuk a darált hússal, míg a hús aranybarna nem lesz. Hozzárakjuk a paradicsomot levével együtt és a sűrített paradicsomot, a sót, a cukrot, a fűszereket, majd lassú tűzön addig főzd, amíg a hús megpuhul a mártásban. Ha a hámozott paradicsom egészben van, akkor vágjuk kicsi darabokra. A végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Bekapcsoljuk a sütőt. Kiolajozzuk vékonyan egy tűzálló tálat. 5 percig főzzük a lasagnelapokat olajos forralt vízben. Kibéleljük a tálat 1-2 lasagnelappal, kevés paradicsomlevet öntsük rá, teszünk rá a húsos-paradicsomos mártásból, majd néhány vékony szelet sajtot. Most egy tésztaréteg, majd paradicsommártás következik, aztán a sajt, amíg végére nem érünk. Befedjük alufóliával, rátesszük a tetejét, berakjuk az alaposan bemelegített sütőbe. Körülbelül fél óra múlva kész. Nem kell megfőzni a tésztát, de én szeretem, ha a tészta elég puha.

2009. júl. 28. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/25 anonim ***** válasza:
97%

Látom sok finom receptet kaptál. De szerintem könyebb kitalálni, ha képekkel nézed a recepteket. Csak nagyon nehéz választani a sok finom étel közül.

[link]

Itt nézz körül, kiválaszthatod azt is hogy milyen alapanyagból szeretnél főzni. Vigyázz, mert a végére nagyon éhes leszel :D

2009. júl. 28. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!