Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítesz megalkotni ezt a...

Segítesz megalkotni ezt a receptet?

Figyelt kérdés

leveles tésztából akarok olyat hogy megkenem tömlős sajttal, erre valami sonka, egy kis hagyma, tetejét megkenni tojással és megszórni sajttal és így megsütni batyunak.

ezt szeretném tökéletesíteni.

2012. szept. 4. 09:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A tömlős sajt lehet, hogy ki fog folyni. én egy kis tejföllel,reszeltsajttal, darált, vagy csíkokra vágott sonkával, hagymával, fűszerekkel csinálnék egy sűrű tölteléket.

a levelestésztát vékonyra nyújtva négyzetekre vágnám, a közepébe tennék a töltelékből. a négy sarkát összefogva,

jól összecsippentve, hogy ne nagyon nyíljon ki /de úgyis kifog :)/megkenném tojással és úgy sütném meg.

2012. szept. 4. 09:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem akkor a sonak meg a hagyma is bele menne.

Ez esetben a hagymát érdemes átforrázni és lecsöpögtetni mielött a batyuba teszed.

Én nem tojással, hanem olvasztott vajjal kenném meg, amibe pirospaprikát keverek el és csak azután szornám rá a (gouda) sajtot.

Tömlőssajtból meg fokhagymás ízesítésüt választanék.

Én hosszúkásra csinálnám a batyut és mártogatósnak petrezselymes/snidlinges tejfölt tálalnék hozzá.

Sok sikert jól hangzik :)

2012. szept. 4. 09:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Csináltam már tömlős sajttal, ha ügyesen, villával lenyomogatod a széleit, nem folyik ki és szép is. A belevalókat vágd jó picire, és keverd össze, amúgy teljesen jó, amit írsz, nem nagyon kell megvariálni. :) Annyi, hogy én sonkahagymát vagy lilahagymát tennék bele, és lehet, hogy inkább kis bacon-kockákat, de sonkával is nagyon finom. Sajtkrémből asszem füstöltsajtosat tennék. A tetejére pedig vigyázz, hogy ne édeskés sajt kerüljön (tehát ne vmi nagylyukú), de ne is túl sós, mert a tömlős sajt és a sonka eleve sózva van.
2012. szept. 4. 10:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja és meg lehetne a tölteléket egy kis oregánóval és/vagy kakukkfűvel, bazsalikommal bolondítani. A tetejére szezámmag/lenmag is jó, hiszen benne úgyis van sajt.
2012. szept. 4. 10:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, h főzök egy besamel mártást, fonnyasztok hagymát olajon, a sonkát is megsütöm benne, a besamelbe a tömlős sajtot, és a hagymás sonkát, és ezt töltöm a leveles tésztába. Persze fűszerezem is.
2012. szept. 4. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!