Segítesz megalkotni ezt a receptet?
leveles tésztából akarok olyat hogy megkenem tömlős sajttal, erre valami sonka, egy kis hagyma, tetejét megkenni tojással és megszórni sajttal és így megsütni batyunak.
ezt szeretném tökéletesíteni.
A tömlős sajt lehet, hogy ki fog folyni. én egy kis tejföllel,reszeltsajttal, darált, vagy csíkokra vágott sonkával, hagymával, fűszerekkel csinálnék egy sűrű tölteléket.
a levelestésztát vékonyra nyújtva négyzetekre vágnám, a közepébe tennék a töltelékből. a négy sarkát összefogva,
jól összecsippentve, hogy ne nagyon nyíljon ki /de úgyis kifog :)/megkenném tojással és úgy sütném meg.
Ha jól értem akkor a sonak meg a hagyma is bele menne.
Ez esetben a hagymát érdemes átforrázni és lecsöpögtetni mielött a batyuba teszed.
Én nem tojással, hanem olvasztott vajjal kenném meg, amibe pirospaprikát keverek el és csak azután szornám rá a (gouda) sajtot.
Tömlőssajtból meg fokhagymás ízesítésüt választanék.
Én hosszúkásra csinálnám a batyut és mártogatósnak petrezselymes/snidlinges tejfölt tálalnék hozzá.
Sok sikert jól hangzik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!