Kezdő konyhatündér az őrület határán! (? )
Sziasztok!
Hát a falnak tudnék menni! Van egy kis konyhamérlegem, de már tudom miért volt olcsó. Ez 1 kiló alatt nagyon rosszul mér. Eddig nem volt ez akkora gond, mert a recepteim nem dekában, hanem evőkanálban adja meg a mennyiséget, de most van egy sütireceptem, ami dekázgat!
25 dkg liszt az hány evőkanál?
15 dkg darált mogyoró?
12 dgg zsír?
12 dkg cukor?
És a zsír helyett használhatok margarint? (A süti tésztájába kell.)
És a sütőpapírt mivel tudom helyettesíteni? Pl. ha kivajazom a tepsit, és belisztezem?
Valaki tudna mentőövet dobni nekem, mert estére mekk kell(ene) sütnöm a dolgot.
Hálásan köszönöm, és izgatottan várom a hozzászólásokat!!!
Az első hozzászólás hasznos lehet: http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__81..
Használhatsz margarint.
Tök jó a vajas-lisztes megoldás is.
Margarinnal is kikenheted a tepsit, a vaj értékesebb annál és persze drágább is.a lisztet amikor beleszórod
ütögesd körbe-körbe, hogy a kikent részt mindenhol befedje. a felesleget a mosogató felett rázd le.
így már mehet bele a sütimassza.
a zsír helyett, ha margarint használsz, jó, ha tudod, hogy margarinból több kell, mert az csak 70 % zsírtartalmú.
tehát 12 deka zsír helyett kb 17 deka margarint használj.
a margarin 25 dekás, ebből szemmértékkel is le tudod vágni a szükségeset. de van amelyiken 5 dekás osztás is van a papíron.
Sok sikert, menni fog:)
egy púpozott evőkanál liszt = 5 dkg.
egy csapott evőkanál kristálycukor = 5 dkg
lisztezés helyett piskóta alá a géppapír, vagy az újságpapír is sokkal jobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!