Honnét ered ez a "tejszín-őrület"? Vagy nem jól látom?
Olvasom a különböző kérdésekre adott válaszokat. Rengeteg új ötletet gyűjtök be közülük. De nem értem, hogy miért van az, hogy a válaszok nagy része azzal zárul, hogy önts rá tejszín, vagy kavarj bele tejfölt. És mindegy, hogy sült-, főtt, párolt húsféleségről, levesről, főzelékről, vagy éppen zöldsalátáról van szó. Mindha semmi más nem lenne a magyar konyhában csak tejszín, vagy tejföl.
Az előbb is olvasok egy választ, tök jó zöldsaláta receptet írt valaki, erre jön egy újabb hozzászólás, hogy önts hozzá tejszínt, akkor biztos tökéletes lesz. Mintha anélkül már nem is lenne finom egy étel!
Nektek mi a véleményetek erről? Vagy rosszul látom?
Nincs ezzel semmi baj. Ha valaki már több mint 5 éve sürgölődik a konyhában, akkor egy idő után új dolgokat próbál ki.
Vannak olyan fűszerek, amikhez kell vivőanyag, amiben szétoszlik, oldódik. És persze szaftot és levet is biztosít.
A tejföl,a joghurt kissé savanykás, a tejszín kicsit édesebb (de mégis semleges) és lágyabb, ezért van az, hogy nem mindig mindegy, mit használsz.
Amúgy lehet valami finom "simán", de a 20. után már unod, és fel szeretnéd dobni egy kicsit. Miért ne? Ha van tejszín a hűtőben, egy próbát megér.
Én értelek, meg esetenként én is használom, csak itt olyan érzésem van, mintha mindenhez azt kellene tennem ahhoz, hogy valóban jó legyen az, amit főzök.
Azért kérdem, hol, melyik nép, melyik ország az, ahonnan ez a szokás ide-került, mert a hagyományos magyar konyha ennyire sűrűn ezt nem használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!