Ötletet szeretnék kérni, szalonnaszütésre?
Kenyér, paprika,paradicsom, kovászos uborka
Üdítő,limonádé,sor,bor
Sok sok nyárs
Én még hagymát, kolbászt (sütnivalót, nem szütnivalót) készítenék elő.
Ha nagyon "luxus" kaját akarsz, még ketchup, majonéz, mustár is jól jöhet.
A kolozsvári szalonna is jó (füst ízű), de a sima kenyérszalonna is kiváló nyárson sütve.
Jó szórakozást!
Szűkebb hazámban a kárpáti németeknél szokás a kenyérre szalonnasütéskor vizi tormát (kerti zsázsát) tenni.
A hegykben egyenesen a forrásnál szedik a patakból. De nagyon jól megteszi az is amit a hypermarketekben árulnak. Kerti zsázsa - vizi torma - Lepidium sativa - Nasturtium officinale - Rorippa nasturtium aquaticum.
A nyers megmosott zöld zsázsát a kenyérszeletekre tesszük és arra csorgatjuk a szalonnából a forró zsírt. Nagyon érdekes, ízletes, kicsit fűszeres ízű. (a férfiakra jó hatású! ☺)
A sült szalonnát még a végén meg is szoktuk edzeni - forrón a tűz fölül gyorsan hideg vizbe mártjuk, de csak egy tizedmásodpercre!, egyet sercen és kivenni, nem lehűteni a vizben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!