Mit lehet csinálni sok tökből főzelék kivételével?
- Kockára vágva panírozod és kirántod. Imádom petrezselymes krumplival + paradicsom salival.
- Hosszába kettévágod, megpucolod, belsejét ki, és megtöltöd azzal a töltelékkel, amivel egyébként a rakott kelt is, ugyanúgy meglocsolod tejföllel, megszórhatod reszelt sajttal. Így is finom!
Én most paníroztam, fémtálcán egyesével be a fagyóba, amikor megfagyott bezacsiztam, majd nagyon jó lesz télen előkapni egy sült krumpli mellé.
A receptgyar.hu-n találtam a töklevest.
Tökleves
Tökleves recept, receptek
cukor kapor liszt olaj pirospaprika só tej tök ecet leves vegetáriánus
Hozzávalók:
só
1 kiskanál cukor
1 ujjhegynyi pirospaprika
1 evőkanál ecet
1 csomag kapor vagy friss kapor
2 evőkanál olaj
2 dl tejföl
3 evőkanál tej
60 dkg tök
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A meghámozott tököt hosszában kettévágjuk. Kimagozzuk és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. 1,5 l vízhez sót teszünk, majd beleöntjük a tököt és a kaprot. 15-20 percig főzzük. Rántást készítünk. ( Olajon picit megkapatjuk a lisztet majd pirospaprikával elkeverjük.) Ezt belerakjuk és elkeverjük a forrásban lévő tökkel. Ezután a tejföllel összekevert cukrot adjuk hozzá majd ecetet. Ezután hűlni hagyjuk majd tálaljuk. Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!