Főzelék egészségesen?
Figyelt kérdés
Melyik főzeléket készítítek saját anyagával sűrítve? És melyiknél nem oldható meg? Az olajat olivaolajra cseréltem, liszt helyett zablisztet használok és rántás helyett habarok. Azt hallottam, hogy borsónál lehet a saját anyagával sűríteni, ez melyiknél jó megoldás még? Vagy hogyan csináljátok?2012. aug. 1. 11:57
1/5 anonim válasza:
a krumpli is jó sűrítő anyag mivel keményítőt tartalmaz,de ugye abban azért több szénhidrát van mint pl a borsóban
2/5 anonim válasza:
amúgy én fél kg borsóhoz egy szűk evőkanál lisztet teszek,és fele zsírszegény tejszín fele tej és nagyon finom
3/5 anonim válasza:
minden főzeléket lehet leturmixolt saját pürével sűríteni.
aztán egy kicsit higítani tejjel vagy vízzel, ami megy éppen hozzá.
4/5 anonim válasza:
én a főzelékhez egy kanál lisztet szoktam rakni, azért az nem olyan vészes, attól nem fog senki sem elhizni.
5/5 kalmj válasza:
Ha készítesz habarást, akkor minek még turmixolni?
Az első válaszban "a krumpli is jó sűrítő anyag mivel keményítőt tartalmaz,de ugye abban azért több szénhidrát van mint pl a borsóban"
Ez igaz, de lisztes rántás, vagy habarás helyett jobb a krumpli. Amúgy bármelyik zöldséget lehet saját turmixával sűríteni. Például a paradicsomos káposztát eldöntheted, hogy sűritett paradicsommal, vagy káposzzta turmixal sűríted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!