Mit készítsek kelbimbóból?
RAKOTKEL! Édesanyám szokta csinálni. szerintem a legjobb elkészítési modja. Megabálod a kelbimbot. és tovább mint a rakott kelkáposztát.(darálthus tejfől és tetejére sajt)
És átsütni. Jóétvágyat hozzá!!!
Kelbimbóval töltött zsemle ( 6 személyre)
Hozzávalók:
12 zsemle
40 dkg kelbombó
30 dkg fütölt sajt
1o dkg vaj
fokhagymás besamel
só
Elkészítés:
A kettévágott zsemlék belsejét kivájuk, A kelbimbot enyhe sós vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk, összekeverjük a a besamellel,és a zsemlékben töltjük.Kivajazott edénybe rakjuk, mindegyik tetjére mogyóró nagyságu vaj darabot helyezünk, bőven meghintjük reszelet sajttal.
Előmelegitett sütőben közepes tűzön aranybarnára sütjük és forron tálaljuk.
Csinálj,egy ugyanolyat,mint a csőben sült karfiol!
Megfőzöd vegetás vízben a brokkolit.Közben csinálsz egy fincsi, lágy besamellt,és a kivajazott tepsibe (vagy hőálló jénaiba)beleteszed a megfőtt brokkolit.Ráöntöd a besamellt,és reszelt sajttal megszórod.Be a sütőbe,ripsz-ropsz kész! ISTENI !
Bocsi,az előző vagyok. Most nézem,hogy kelbimbóról van a kérdés,én pedig regélek a brokkoliról!
Bocsika,ne hari !!(de én kifogom próbálni ugyanezt kelbimbóval.)Szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!