Hogyan kell tökéletes macaront csinálni?
Szóval már másodszorra sütöttem ilyet ..és hát nem így néznek ki mint a képen láthatóak! Mindent pontosan a recept alapján csináltam, semmitől sem tértem el! Félre raktam 30 percig, hogy pihenjen! De sajnos a sütőben egyáltalán nem fújódtak fel, és nem alakult ki talpacskájuk, hanem hogy is mondjam ilyen kis trottyok maradtak! (pedig nem törtem össze a tojáshabot, óvatosan kevertem) A kérdésem az, hogy mit csináljak másképp? Mi az ami kihagyhatatlan lépés (mondjuk a talp kialakulásánál) és én kihagytam!
Itt képekkel illusztrálják az egyes munkaműveleteket. Azt sajnos nem tudjuk, hogy te valójában, hol, mit ronthattál el.
Nézd át ez alapján!
nem hagytad eleget állni!
íme egy tökéletes recept:
60 darbhoz:
először a krémet készísd el! krém: 1,9dl tejszínt 20 deka étcsokival fel forralsz.
süti:
gramm(kb.5db)tojás fehérjét, 100 gramm cukorral felverjük kemény habbá. egy másik tálba beleszitálunk 270 gramm porcukrot és 180 gramm mandulalisztet(én darált manduéával szoktam).Utána határozott mozdulatokkal összekeverjük a tojáshabbal de ügyeljünk hogy ne törjük össze a habot! ezekután kanállal/habzsákkal sütőpapírra kb 3 cm-s korongokat nyomunk. egy órát hagyjuk pihenni és utána előmelegített sütőben 160 fokon. 10-12 percig sütjük. A siker garantált!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!