Van valami különbség a paradicsomos húsgombóc és a töltött paprika elkészítése között?
Köszi.
Akkor nem értem, hogy miért utálják egyesek a töltött paprikát és miért szeretik a paradicsomos húsgombócot?
Ha nincs paprikába töltve, kicsit jobban oda kell figyelni, ne legyen szétesős a gombóc, mert amúgy a paprika valamennyire összefogná...
Amúgy nem lep meg ez a szeretem-nem szeretem dolog, ennél 100-szor szélsőségesebb dolgokkal is találkoztam már.
Valaki nem szereti a főtt paprikát, az még érthető, bár nem egy bonyolult feladat leszedni a gombócról, ha valaki nem akarja megenni.
2 évet dolgoztam közétkeztetésben, és arra kellett rájönnöm, hogy az átlag emberek étkezési/gasztronómiai kultúrája a bányász béka segge alatt van.
Általában annyira hülyék ezekhez a dolgokhoz, hogy fel sem tudják mérni a fogyatékosságuk mértékét.
Félreértés ne essék, nem bántásból mondom, hiszen nem a "lehetőségek hazájában" élünk, csak elég döbbenetes, és elkeserítő ez az állapot.
Azért nem szeretik, mert a főtt paprikának érdekes állaga/íze van, amit akkor is lehet érezni, ha leszeded a gombócról és csak a gombócot eszed. Igazából szerintem a főtt paprika ízt a mártásban is lehet érezni. (Mi nem külön főzzük a gombócot, hanem a mártásban.)
A férjem is csak paprika nélkül eszi meg, ezért mi úgy csináljuk, hogy a mártásba főzünk paprikásat (nekem) és paprika nélkülit (neki) is.
A töltelék elkészítési módjában gyakorlatilag semmi különbség. Az ízben van egy kicsi, ha paprikába töltve készíted, mert ez esetben belefő a paprika íze is.
Van aki ezt nem szereti, a húsgombócnál ez a "mellékíz" nincs.
Nálam sincs különbség. ugyanazon módon készítem,nyáron egy párat paprikába töltve, a többit "meztelen" .télen
nem töltöm paprikába, de a fagyóba eltett szeletelt paprikából teszek bele, pont az íze miatt.
Én is a kész paradicsomszószba főzöm meg betöltve és natúran is.
ha csak paradicsomos húsgombócra hallgat, akkor főzök mellé egy kis krumplit is.
"2 évet dolgoztam közétkeztetésben, és arra kellett rájönnöm, hogy az átlag emberek étkezési/gasztronómiai kultúrája a bányász béka segge alatt van."
Ne légy ilyen -egyoldalúan- kritikus!
Ugyanez elmondható magáról a közétkeztetésről is!
Egyébként: "A ló sem eszi meg az abrakos tarisznyát".
Nálam:
Ha nincs TV paprika, ez az étel nem "játszik".
Szeretem a főtt paprika ízét, a belsejét belekotrom a paradicsomba, csak a héját dobom ki.
De ez ízlés, tehát nem lehet vitaalap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!