Marcipán bevonat eldolgozása szögletes tortán?
Figyelt kérdés
Múltkor csináltam olyan tortát ami szögletes volt és bevontam marcipánnal, de a sarkoknál sehogy sem volt jó, össze kellet gyűrnöm és csak úgy volt jó :( Van ere valami módszer hogy a sarkokban ne ilyen gyűrt kupac legyen?
Itt van egy kép, hogy mire gondolok :)
KÖsziii
2012. aug. 14. 10:47
1/5 anonim 



válasza:





Ez inkább kerekített sarkú, az egész más, mint a teljesen szögletes. Én teljesen hegyes sarkút szoktam csinálni, és annál van több féle megoldás is, a legkényelmesebb szerintem az, ha ilyen fodrokat csinálok a sarkoknál az élekre, nem tudom jól elmagyarázni, se fényképem nincs, amin meg tudnám mutatni, sajnos.
2/5 anonim 



válasza:





Lerajzoltam paintben, hátha úgy érthetőbb.
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm :) Sajnos én is élesre törekedtem, de első torta lévén nem lett szögletes. nagyon nehéz volt a marcipánnal dolgozni vagy is ráhelyezni és úgy rásimítanom, hogy ne szakadjon ki. Plusz először keveset vettem még szerencse hogy előtte kinyújtottam elég lesz, erre még dupla annyit kellett vennem (3000Ft/kg) :( Most nézegetek jo sok videót, hátha jobb lesz másodszorra
2012. aug. 14. 11:17
4/5 anonim 



válasza:





Ne marcipánból csináld, az tényleg egy vagyonba kerül. Keress rá a neten arra, hogy tortabevonó fondant, egy csomó receptet találsz. Sokkal olcsóbban kijön, mint a marcipán, de ugyanolyan jól mutat és még talán könnyebb is dolgozni vele. Igaz, ízre egész más, de nagyon finom ez is.
5/5 A kérdező kommentje:
az a baj akinek csinálom ő imádja a marcipánt, de ha legközelebb csinálok akkor megpróbálom másból csinálni maximum teszek rá akkor marcipán figurát
2012. aug. 14. 12:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!