Mignon bevonat?
Sziasztok! Valaki legyen már szíves megírni nekem, hogy hogyan is kell, ill. ki hogyan készíti a mignon bevonatát! Hallottam, hogy egyszerű cukormáz, van aki fondantot ír.. Ti mivel készítitek?
A porcukros variációhoz írjátok már meg nekem, hogy pontosan mennyi e.k./k.k porcukrot, és pontosan mennyi folyadékot használ. Azt is olvastam, hogy az alapkrémtől függ a folyadék, ami lehet citrom, narancs, meggylé....stb.
Köszönöm a válaszokat:)
Nagymamámék még ezt nevezték fondantnak. Szerintem ez lenne az eredeti, bár ez inkább cukormáz.
Felraksz 25-30 dkg cukrot 1 dl vízzel és pár csepp ecettel főni kb 1 literes vastag falú edényben. Kis lángon addig forralod, amíg besűrűsödik és nagy buborékok lesznek, amik már nem pattannak szét. Kistányérba tegyél hideg vizet és cseppents bele 1 cseppet, ha összeáll golyóvá, akkor kész.
Leveszed a tűzről, lespricceled vízzel (kezed bevizezed és lerázod az edény felett). Hideg vízbe állítod és lehűtöd langyosra. nem szabad hidegnek lennie, mert akkor szemcsés lesz.
Fakanál nyelével addig kell keverni a langyos masszát, amíg kifehéredik, kicsit kezd törni és már nem nyúlós. Ha túl kemény, vízzel lehet hígítani.
Színezni 1-2 evőkanál kávéval, meggybefőtt levével, karamellsziruppal lehet. Ízesíteni lehet rummal, befőttlével, citromlével, csokisat kevés vízzel kevert kakaóporral.
Mielőtt bevonod a mignonokat kend körbe kívül lekvárral, arra jól tapad a bevonat.
Bevonáskor újra fel kell melegíteni langyosra, de csak annyira, hogy a kanalat bevonja. Mamám rakott bele ilyenkor egy kávéskanál tojásfehérjét is, hogy fényesebb legyen. Ha túl sűrű, akkor mehet bele kevés víz. Keverni kell bele 2 dgk vajat és egy ek rumot. Nagyon gyorsan szárad, ezért gyorsan kell vele dolgozni, nem lehet sokáig simogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!