Nem tudok főzni, de szeretném meglepni anyut valami fincsi ebéddel holnap, mire hazaér a munkából. Mit ajánlatok? Valami egyszerű, de laktató kaja? (sokan vagyunk)
Csinálhatsz neki egy koktélt:) A munka után biztos jól fog neki esni egy kis hideg koktélszerű!
Ez egy nagyon szuper oldal, én is innen szoktam recepteket lesni:
Fokhagymás-petrezselymes tészta
Rövid csőtésztát vagy orsótésztát kifőzök sós vízben.
Közben apróra vágok 3-4 gerezd fokhagymát és 1-2 csokor
petrezselyemzöldet. Egy lábasban olajat forrósítok (oliva
olajjal nagyon finom), rádobom a fokhagymát, kicsit
pirítom, beledobom a petrezselyemzöldet, összekeverem és
beleforgatom a kifőtt tésztát. Belekeverek egy pohárnyi
tejfölt, kicsit utánasózom, és kész. A tányéron lehet rakni
rá reszelt sajtot. Van némi szaga (az egész lakásnak), de
isteni. Ha a lányom főzés közben érkezik haza,
megkérdezi: "De jó büdös van! Olyan finom tészta lesz?" Ja,
és egyszerű, olcsó.
Szia :D En 15eves lettemre sok mindent eltudok kesziteni, de en eloszor a rakott tesztat csinaltam, korulbelul 10-11 evesen eloszor :D Leirom, hogy hogy kell, nalunk szeretik.
Kifozol egy csomag tesztat, szerintem pennevel a legfinomabb, veszel sonkat, kukoricat, sajtkremet, tejfolt, pestot, pizzakremet, mondom amit szerettek. A tepsi vagy jenai aljaba teszel egy sor fott tesztat, arra mondjuk tejszin, vagy sajtkrem, ra megint 1sor teszta, aztan teszel ra paradicsom kockakat, koktel paradicsommal nagyon finom, arra is mehet sonka, sajt, parizsi, virsli, bacon, megint 1sor teszta... addig csinalod mig van teszta, a teteje teszta, arra mehet tejszin, vagy besamell martas, esetleg tejfol sajtal kikeverve, kefir sonka darabokkal, akarmi. beteszed sutod kb 8-10 percig, amig nem pirul meg a sajt, azutan kiveszed, hagyod hulni, nagyobb kockakra vagod, es ugy mint pl a rakott kelkaposztat, eszitek.. en imadom, szerintem finom.
csinalhatsz ugyan igy lekvaros,dios,turos.. stb fantazia kerdese tesztakat, esetleg arra csinalhatsz csoki ontetet, erre van egy finom receptem, nemtudom mennyire vagytok edes szajuak, olvasztol 2tabla etcsokoladet, goz folott, mikor folyos, teszel hozzá 2-3 kanal olajat, simara kevered, ha edes szajuak vagytok mehet bele lekvar is, vagy akar nutella, aztan az edes tesztat mint pl lekvaros,dios reteges, leontod ezzel, es ezzel sutod. de szerintem zoldsegesen is finom, akkor teszel a tetere padlizsan kremet.
remelem tudtam segiteni,es jo fozocskezest.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!