Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem tudok főzni, de szeretném...

Nem tudok főzni, de szeretném meglepni anyut valami fincsi ebéddel holnap, mire hazaér a munkából. Mit ajánlatok? Valami egyszerű, de laktató kaja? (sokan vagyunk)

Figyelt kérdés
A tegnapi fanta szelet után tiszta jónak érzem magam. :D Szeretnék megtanulni sütni-főzni. :)
2009. júl. 21. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Rakott krumpli?Laktató és egyszerű.
2009. júl. 21. 17:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a kedvenc a rakott tészta. Kell hozzá egy kiló darált hús, egy félkilós tészta (általában penne, szarvacska vagy spagetti), paradicsomkonzerv, sajt, tejföl, fűszerek (só, esetleg bors, oregano), hagyma. A tésztát meg kell főzni. A húst olajban megpárolt hagymával meg kell egy kicsit sütni-párolni, közben a paradicsomkonzervet be tudod ízesíteni a fűszerekkel és egy kis tejföllel. A paradicsomos szószt ráborítod a húsra, és egy kicsit összeforralod. Egy tűzálló tálba, nagyobb lábasba elkezded belepakolni a tésztát, rá húst, aztán megint tészta, megint hús, amíg el nem fogy. A tetejére hús kerüljön. Megszórod reszelt sajttal, berakod a sütőbe, és addig sütöd, amíg a sajt meg nem pirul a tetején. De ha nincs kedved soronként rakosgatni, akkor ha összekevered a tésztát és a hús nagy részét, és a tetejére még ráteszed a hús megmaradt részét, akkor is finom lesz! Ez egy jó 4-6 személyes kaja, ebben a mennyiségben. A darált húst egyébként ínséges időkben tudod helyettesíteni a konzerv darált hússal, azzal is finom lesz.
2009. júl. 21. 17:47
 3/7 anonim válasza:

Csinálhatsz neki egy koktélt:) A munka után biztos jól fog neki esni egy kis hideg koktélszerű!

Ez egy nagyon szuper oldal, én is innen szoktam recepteket lesni:

[link]

2009. júl. 21. 17:49
 4/7 anonim ***** válasza:
én is a rakott krumplira szavazok, nem igényel sok munkát. megfőzöd a krumplit és a tojást, megvárod míg picit kihűl. felszeleteled, majd rétegesen egy tepsibe (én Jénaiban szoktam) teszed. a sorrend: Krumpli, tojás, krinolin vagy kolbász (ki hogy szereti) egy réteg tejföl, kicsi só és jöhet a következő réteg, amíg el nem fogy a hozzá való.Két rétegenként önts rá egy kevés olajat,hogy ne legyen túl száraz, a tejfölt sem kell sajnálni. remélem e mellett döntesz, ez az egyik legjobb kaja a világon :)
2009. júl. 21. 17:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Rakott krumplit azt tudok. :) Csak nem szereti a bátyám. :( Zsííííroskenyér??? xD Azt is tudok! xD Ezt a másodikat azt hiszem megpróbálom! :) De azért még írhattok ám! :)
2009. júl. 21. 17:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Fokhagymás-petrezselymes tészta

Rövid csőtésztát vagy orsótésztát kifőzök sós vízben.

Közben apróra vágok 3-4 gerezd fokhagymát és 1-2 csokor

petrezselyemzöldet. Egy lábasban olajat forrósítok (oliva

olajjal nagyon finom), rádobom a fokhagymát, kicsit

pirítom, beledobom a petrezselyemzöldet, összekeverem és

beleforgatom a kifőtt tésztát. Belekeverek egy pohárnyi

tejfölt, kicsit utánasózom, és kész. A tányéron lehet rakni

rá reszelt sajtot. Van némi szaga (az egész lakásnak), de

isteni. Ha a lányom főzés közben érkezik haza,

megkérdezi: "De jó büdös van! Olyan finom tészta lesz?" Ja,

és egyszerű, olcsó.

2009. júl. 21. 18:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia :D En 15eves lettemre sok mindent eltudok kesziteni, de en eloszor a rakott tesztat csinaltam, korulbelul 10-11 evesen eloszor :D Leirom, hogy hogy kell, nalunk szeretik.

Kifozol egy csomag tesztat, szerintem pennevel a legfinomabb, veszel sonkat, kukoricat, sajtkremet, tejfolt, pestot, pizzakremet, mondom amit szerettek. A tepsi vagy jenai aljaba teszel egy sor fott tesztat, arra mondjuk tejszin, vagy sajtkrem, ra megint 1sor teszta, aztan teszel ra paradicsom kockakat, koktel paradicsommal nagyon finom, arra is mehet sonka, sajt, parizsi, virsli, bacon, megint 1sor teszta... addig csinalod mig van teszta, a teteje teszta, arra mehet tejszin, vagy besamell martas, esetleg tejfol sajtal kikeverve, kefir sonka darabokkal, akarmi. beteszed sutod kb 8-10 percig, amig nem pirul meg a sajt, azutan kiveszed, hagyod hulni, nagyobb kockakra vagod, es ugy mint pl a rakott kelkaposztat, eszitek.. en imadom, szerintem finom.

csinalhatsz ugyan igy lekvaros,dios,turos.. stb fantazia kerdese tesztakat, esetleg arra csinalhatsz csoki ontetet, erre van egy finom receptem, nemtudom mennyire vagytok edes szajuak, olvasztol 2tabla etcsokoladet, goz folott, mikor folyos, teszel hozzá 2-3 kanal olajat, simara kevered, ha edes szajuak vagytok mehet bele lekvar is, vagy akar nutella, aztan az edes tesztat mint pl lekvaros,dios reteges, leontod ezzel, es ezzel sutod. de szerintem zoldsegesen is finom, akkor teszel a tetere padlizsan kremet.

remelem tudtam segiteni,es jo fozocskezest.

15/L

2009. júl. 21. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!