Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell kacsat fözni? Mien...

Hogy kell kacsat fözni? Mien füszerek kellenek hozza? Es mennyi?

Figyelt kérdés
Eletembe nem föztem meg kacsat!Lecci segitsetek!
2012. aug. 11. 15:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem sütni akarod? Sütéskor én csak sót és kis majorannát szoktam rátenni, mellé meg 1-2 szem fokhagymát, a túl sok fűszertől nem érezni a kacsa finom ízét, levesben és rizsesben pedig ugyanúgy fűszerezem, mint a csirkét.
2012. aug. 11. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Vedd külön a csontos részt és a belsőséget: far, hát, nyak, szárnyközép és vége: ezekről szedd le a bőrét, hájat, és a belsőségek szív, máj, stb.

Ezekből tudsz főzni hagyományos módon:

- egy kis husi levest

- pörköltet

- rizses húst


A combok, mellehúsa és a szárnytő: ezeket alaposan be kell sózni sütés előtti este, ahol vastagabb a háj, ott még kis késsel azt is bevágod, egy kis sót oda is szórsz.

A són kívül valami baromfinak való fűszerkeverékkel megszórod, esetleg egy kis fokmával is megtűzdeled.


Másnap hasonlóan, mint bármely más baromfit, sütőben, először fólia alatt megpuhítod. Amikor puha, fólia le, és szép ropogósra sütöd. Közben nem árt saját zsírjával locsolgatni, hogy valóban a kövérje teljesen átsüljön, és ne maradjon vizes-tocsogós.

Nem kell nagyon forró sütőben sütnöd, mert akkor a külseje hirtelen pirul, ég, miközben a belső része esetleg sületlen, vagy éppen még a csont mellett is véres marad.

Majd esetenként villával megszúrkálod, és tudni fogod, hol tartol.

2012. aug. 11. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Egy fazekba akarom csinalni,szeretnem ha a zsirja is megmaradna,metr az finom kennyere kenve!Fazekba van valami külömbseg?Neharagudjatok hogy ennyire sik vagyok,de soha nem csinaltam!24 hetes terhes vagyok es ugy megennem!:/
2012. aug. 11. 17:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Fazékban szoktam lesütni jó nagy darab fokhagymával tűzdelt pulykamellett sok zsírban, szerintem kacsát is lehet úgy.

Sózd be, olvassz fel sok zsírt, tedd bele a kacsát, és forgasd míg szépen megsül minden oldala, tedd rá a majorannát, dobj mellé fokhagymát és öntsd fel vízzel, hogy ellepje, fedő alatt főzzed kis lángon míg meg nem puhul, majd süsd zsírjára, vigyázz hogy oda ne égjen ha elfogy róla a víz.

2012. aug. 11. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is abban szoktam, először forgasd át zsíron fehéredésig, majd egy-két korty vizet rá és födőt. Ezt ismételd addig amíg a husi meg nem puhul, majd a födőt vedd le. Addig süsd, hogy a zsírból a víz elsüljön, (VIGYÁZZ, A VÉGE FELÉ SZERET CSAPKODNI, MEG NE ÉGESSEN!)

de a husinak szép pirosnak kell lennie.

Legjobb a tefon edény! A finom zsírját egy kislábasba áttöltöd, és a hűtőből bármikor elő tudod szedni! Finom is az!

2012. aug. 11. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen köszönöm mindenkinek!
2012. aug. 11. 19:42
 7/7 anonim ***** válasza:
sikerult a kacsa? hogy keszitetted el vegul? en is kivancsi vagyok mert epp 10et nevelek, osszel majd levagjuk oket de meg sose keszitettem, anyukam messze van h segitsen:(
2012. aug. 13. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!