Hogy kell kacsat sütni?
Szerintem én olvastam félre, most látom, hogy sütni akarod.
Én tepsiben, sütőben szoktam sütni, sózom, megszórom majorannával, tepsit sütőpapírral kibélelem, kis vizet öntök bele, rá a kacsát, pár szem fokhagymát, alufóliával lefedem, majd 2 órát sütöm, néha a vizet pórolom, utána leveszem a fóliát és anélkül még fél órát sütöm szép pirosra. Van aki ezek előtt serpenyőben elősüti mindkét oldalát.
Fazékban csak levesnek szoktam főzni, jó sokféle zöldséggel, de talán úgy is lehet, kacsazsírban átsütöd mindkét oldalát, felöntöd vízzel és fedő alatt főzöd attól függően, hogy öreg, vagy bécsikacsa legalább 2-3 órát kell főzni, hogy puha legyen, majd zsírjára lesütöd fedő nélkül. Előtte besózod és majorannát adsz hozzá, fokhagyma is mehet mellé amikor fő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!