Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsát sütök éppen. Milyen...

Kacsát sütök éppen. Milyen hőfokon mennyi ideig kell sütni?

Figyelt kérdés
180fokra raktam be,letakartam fóliával.Mennyi ideig kell fóliában majd fólia nélkül sütni?Bevagdostam kicsit itt-ott hogy jobban átsüljön,remélem nem szúrom el,így egyben nem sütöttem még kacsát:)
2010. nov. 23. 20:49
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem a 180 ideális. amíg meg nem puhul a hús, addig szoktam fedve, utána jó 20 percet, inkább többet pirítom fedés nélkül, a saját szaftjával szoktam közben locsolni:)
2010. nov. 23. 20:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2010. nov. 23. 21:00
 3/8 anonim válasza:
100%

8kor kacsát sütsz?:)

amúgy én úgy csináltam hogy egy icipici( tényleg nagyon kevéske, MAX két evőkanál) vizet tettem a tepsibe, és ezáltal nem szárad ki, és ISTENI FINOM lett. soha nem ettem még jobbat

2010. nov. 23. 21:05
 4/8 anonim válasza:
vagyis nem a tepsibe, hanem a kacsára locsold rá:)
2010. nov. 23. 21:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Ráérek,ezért is gondoltam hogy akkor nekiállok:)Én a tepsibe öntöttem egy pohár vizet,mert valami ilyesmit hallottam,nagyon kíváncsi leszek hogy milyen lesz:)Lehet hogy 3napig most ezt eszem majd,mert egy személynek egy kicsit sok:)
2010. nov. 23. 21:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Majd meséld el, mennyi zsírja lett. Mindig is kíváncsi voltam mennyi zsírja lesz egy egész kacsának.
2010. nov. 23. 23:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Nemrég kapcsoltam ki a sütőt.Fiatal kacsa volt egyébként.Aláöntöttem kb.2deci vizet,de szerintem elég lett volna csak 1deci is,hogy éppen legyen az alján,mert elég sokat kieresztett magából,és így nem az az igazi zsír van alatta,viszont megkóstoltam a husit,és az viszont tuti:)Azt hittem nagyobb ördöngösség,örülök hogy sikerült:)
2010. nov. 23. 23:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Öntsd le a tepsiből a zsiros vizet egy üvegbe, és tedd be a hűtőbe, vagy most az ablakba is elég. Meg fog dermedni, a zsir feljön a tetejére, a viz alul marad, és akkor le tudod szedni az értékes kacsa zsirt. Igy megmentheted.
2010. nov. 24. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!